Graviditeten

Man ska gifta sig innan man får bebbe!

Varför? Jo för att då slipper man allt omak med att fastställa faderskapet hos pappan till barnet.

Bara att få till tiden var ett projekt. Hälften av gångerna vi provat ringa för att boka en tid har ingen svarat. Ingen växeltelefonist som går in, inget meddelande om några speciella öppettider. Bara signaler som gått fram. Sedan ringde Mikael och kom fram och fick några förslag på tider. Nästa gång han skulle nå den här enheten för att boka in mötet var det bara upptaget. Jag gjorde då ett par försök och kom till slut fram.

Nu har vi efter mycket om och men fått till en tidsbokning. Då kommer nästa moment, mötet. Efter vad jag har hört så kommer de att ställa en hel massa frågor, som exempelvis när barnet blev till och om man bodde ihop vid den tiden. Vänner har sagt att de fick en del obekväma frågor när de gjorde denna fastställan, ska bli spännande att se hur det går för oss!

6 Comments

  1. Halla ja, sa var det inte alls här! Visst fick vi ocksa ga pa möte för att Lars skulle intyga att han var pappan, men det enda han fick göra var att skriva under ett papper pa det, och sen ett annat papper där han lovade att ge oss ekonomisk hjälp (och jag fransa mig all rätt att ga till soc). Att de skulle ha ställt en massa fragor om varat PRIVATLIV, nej fy i helvete vad SJUKT!!!

    /Annika

  2. Det är så jävla förlegat mycket av det svenska systemet att man knappt tror att det är sant. Bland annat detta (alltså att man måste vara GIFT för att pappan automatiskt ska bli ”pappa” till barnet)

  3. svar: Vad skönt att höra att det finns fler med läckande bröst haha! Det är väl tur det, då kanske amningen kommer att fungera när barnet väl är ute.

    Men vad konstigt det verkar ha varit för er med faderskapsintyget! För oss gick det snabbt att boka tid, när vi väl var där så gick vi igenom papperna, legitimerade oss och skrev under papperna! Gick inte ens på 10 min :)! Konstigt att det kan vara så olika.

    Kramar!

  4. Håller med om att det är förlegat, precis som Lina säger. Roligast är ju lite att en gift man automatiskt blir far till barnet, även om han inte är det… taskigt läge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *