Uncategorized

Ljusmätare – en bra pryl i fotoväskan

Apropå det här med min stora passion fotografering.

Om jag någon gång gör verklighet av min dröm, och kan leva på min fotografering, kommer jag utan tvekan att investera i en ljusmätare. Jag har tidigare använt mig av detta verktyg vid studiofotograferingar, men det är även användbart vid fotografering i befintligt ljus (det vill säga utan blixtljus).

Att mäta ljuset kan vara ganska klurigt, och ljusmätaren hjälper dig att hitta rätt ljussättning. Jag vet att till exempel fotografen John Hagby älskar sin ljusmätare. Han pratar väldigt gott om den i videokursen jag köpte häromsistens. Jag har även träffat honom när jag var medlem i Lerums fotoklubb, då han höll i en Workshop om studiofotografering för oss, och då kom såklart denna lilla manick också fram.

Åh, det är så mycket jag vill ha 😀

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge