Uncategorized

Lite om helgen

Helgen har varit rätt social. Haft besök av Kerstin, Angelica och Angelica. Har även varit på Italienska klubben och ätit. Mest av alla åt nog Isac, 45 minuter tog det! Han äter aldrig så länge, måste varit jättehungrig! Själv åt jag Penne Salmone, lätt en favorit hos mig.

Sedan var vi på en visning på ett kedjehus i Floda igår. Som vanligt så ljuger bilderna som man ser innan, men det var fint ändå. Perfekt planlösning, och området är verkligen superbt om man har småbarn. Tänk att man är småbarnsförälder nu! Låter allt bra vuxet. I vilket fall som helst så finns där en viss tvekan. Det träder en lag i kraft nu i dagarna som kräver att man som låntagare pungar ut med 15 % av köpeskillingen kontant. Vi har inga 15 %. Det finns alternativa lösningar som vi kan ta till eventuellt, men det är ändå inte klockrent det här. Det kan hända att vi kan sälja lägenheten med vinst, men där finns ju inga garantier för något. Det kan lika gärna bli en vinst på 10,000 tusen som 200,000. Det är inte direkt lätt det här.
Annars har jag världens goaste son. Han är så fin, så det gör ont i hjärtat. Inget får hända honom.

4 Comments

 1. Här är det 20% som gäller. Dock inte lag pa det, men det finns inte en enda bank som lanar ut pengar till dig om du inte har dessa 20% att visa upp. Men det är skönt att man slipper lanelöfte osv fran banken, det är lätt att räkna ut hur mycket man far lana 🙂

  Vi är i full gang med att spara pengar till varat hus. Fast vi bygger fran grunden, Lars vill inget annat. Han drömmer om det varje dag 🙂 Enligt hans kalkyler sa har vi huset klart om ca 5-6 ar, om vi hittar marken att bygga pa vill säja. Kommer att ga pa ungefär 7 miljoner, men herregud, tänk att fa bygga ett eget hus! Har aldrig varit husdrömmare innan, men Lars smittar av sig <3

  /Annika

 2. Att bygga från grunden är en dröm jag har också! Det hoppas jag kunna göra i framtiden. Låter som om att ni kommer att få ett sjukt snyggt hus för de pengarna! Har ni några speciella krav på marken och sådär?

  Jag vill ha ett stort kök med mkt bänkyta, så man kan baka och sådär utan att bli galen på att det finns för lite yta. Sen vill jag ha en stor klädkammare, och två badrum, ett med dusch och ett med jacuzzi ;). Vad har ni för drömmar/idéer?

 3. Tja, ni behöver la inte direkt stressa med husköp. Isac behöver ju inget eget rum än på ett par år. Är ju första huset ni tittat på till min vetskap 🙂

 4. Ah, jag och Lars tillbringar sa mycket tid till att prata om vara husdrömmar! Hur mycket detaljer vill du ha :-)!
  Köket är vi överens om att det ska vara öppen planyta, med köksö. Pa nedervaningen ska vi ha kök, matrum och vardagsrum med väldig öppet, men med nan bardisk eller sa emellan. 1 toalett där nere.
  Pa övervaningen blir det sovrummen, mitt och Lars med stor garderob och eget badrum, ungefär amerikansk stil om du förstar hur jag menar. En svit liksom.
  I källaren blir det ett slags hobbyrum och ev, ett kontor till mig (beroende pa om jag da fortfarande vill öppna eget).

  Det vi ocksa är mest överens om är trädgarden. Ju mindre, desto bättre 🙂 Ingen av oss är vidare intresserad av att syssla med sant, utan bara ha nan grillplats, lekhörna eller liknande och sen en massa fruktträd och bärbuskar och ett litet grönsaksland istället. Vara lite självförsörjande. Tänk bara att ga ut pa hösten och plocka äpplen fran egna träd och göra mos och pajer och annat gott. Ja, vi längtar!

  Lars har föreslagit att vi ska köpa en iPad sa han kan börja skissa upp lite under julsemester. Det tycker jag later som en bra idè!

  /Annika

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *