Bröllopet

Liselottes möhippa – 4/6-2011

Ja, igår blev jag ju som bekant hippad. Vilken dag! Jag hade fantastiskt roligt och det hela kom som en överraskning.

Jag skulle möta upp Ida vid Linnéplatsen för att hjälpa henne hitta ett ställe för en picknick som hon skulle ha för sina vänner. Kvart i tolv möttes vi och började vandra in mot Björngårdsvillan. Vi babblade på och närmade oss ett ställe som Ida sa verkade lovande – i nästa sekund fick jag syn på ett gäng tjejer med mustascher och bubbel i händerna. Möhippan hade startat!
Tjejerna hade fixat en smarrig buffè, och flaska efter flaska korkades upp. Jag fick svara på frågor i en kortlek som hette Tjejmiddag eller något liknande. Efter ett tag blev några av oss kissnödiga men ingen av oss hade någon femma till toaletten. Mitt uppdrag blev då att välja ut något gäng och ragga tag i en femma. Jag valde ut mina offer och kom strax tillbaka med en femma.
Efter lite mer bubbel fick jag på mig en hatt och en trenchcoat, ett kuvert hamnade i mina händer. Jag var en detektiv med ett antal uppdrag att lösa under dagen. Allt skulle dokumenteras på kort. Jag skulle speja med en hund, fotas med ett ungdomsgäng och iscensätta ett slagsmål bland annat. Efter slottskogen gick färden vidare mot Andra Långgatan där vi tog en öl på Sejdeln. Innan dess hade vi mellanlandat på järntorget där vi lustigt nog mötte ett gäng som var ute på svensexa. Vi köpte trosor av dem i utbyte mot ett av mina uppdrag. Trosorna ligger nu hemma hos mig!
Efter Sejdeln bar det av mot Liseberg där jag skulle utmana de i andra i en femkamp. En tur i Kållerado hanns också med. Efter en mellanlandning hos Angelica där vi drack drinkar och jag blev sminkad åkte vi och åt oss mer än proppmätta på Mañana.

På hemligt uppdrag!

Redo för middag.

Ida hade rövat med sig ombyteskläder till mig med hjälp av Mikael. Ni skulle bara veta vad jag har letat efter dessa kläder här hemma. Jag har svurit, rotat och frågat Mikael om och om igen – vet du var mina kläder är? Det är något lurt med det här, inte sant? Maten var som alltid jättegod, det som bjöds på var bland annat kycklingspett, baconlindade dadlar, spansk korv, ostgratinerade tortillas med majsailoi och vitlöksbröd.

Kvällen avslutades med en drink på baren Lokal. En dauqiri fick det bli för min del. Tanken var att vi skulle gå ut och dansa men jag kan helt ärligt säga att jag inte orkade det. Jag var helt slut efter en hel dag med mycket dricka och stark sol. I vilket fall som helst var dagen fantastisk, och jag vill tacka er alla som deltog och gjorde dagen till vad den var. Det enda tråkiga är att det som jag sett fram emot så länge nu är över, dagen gick för fort. Men minnet består alltid och det ska bli roligt att se fler foton från dagen.
Bilderna har jag snott av Angelica!

2 Comments

  1. Ni måste ju ha haft hur kul som helst verkligen!!
    Vilken grej!O vilka minnen!

    Skulle ju vara värt att gifta sig bara pga av möhippan…ha ha ha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge