Isac

Lämnar över stafettpinnen

Idag har jag varit hemma för VAB. Isac blev magsjuk natten mellan lördag och söndag. När vi åkte för att träffa honom igår runt lunch var han dock pigg och på gott humör. Vi tillbringade hela gårdagen hos farmor och farfar, där vi fikade i solen bland annat. Vi åt även middag ihop senare på eftermiddagen. Jag och Isac passade också på att ta ett bad i jacuzzin. Så nu inväntar vi helt enkelt att det ska ha gått 48 timmar. För att vara på den absolut säkra sidan låter vi Isac vara hemma även imorgon. Men då lämnar jag över stafettpinnen till Mikael och åker och jobbar. Aptiten har varit sisådär idag hos unge herrn, men den rättar nog till sig imorgon.

Jag och Isac har myst i mjukiskläder hela dagen idag. Vi har lekt, tittat på tv och pysslat. Jag har fått gjort lite smått och gott. Rensat bland gamla tidningar, slängt halvkassa pennor och annat som jag inte behöver spara på, packat ner vintermössor, bytt plats på en krukväxt som inte trivdes… Ja, lite smått och gott som sagt.

Apropå glass. Denna underbara skapelse kan man avnjuta i Lignano.

Här kommer på begäran själva grundreceptet till glassen jag gjorde i lördags. Man vispar alltså grädde, vänder ner kondenserad mjölk, blandar ner den smaksättning man valt, och häller ner i lämplig frysbar bytta eller bunke. Sedan låter man glassmeten frysa i 6 timmar.


5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk

Satsen räcker till 6 personer.

One comment

  1. ursch va tråkigt, magsjukan är vidrig! Vi hade den i tre omgångar under vintern inom loppet av 1,5 månad. fy! krya på och hoppas ni andra klarar er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge