Uncategorized

Kräftskiva 2006

I lördags träffades runt tjugo vänner och bekanta för att äta kräftor, dricka snaps, dansa och skråla! Så kul, så mycket alkohol, så mycket dans. Så perfekt!

Jag och Lina möttes efter tre någon gång för att gemensamt åka till Eriksberg och förbereda. Vi handlade det sista, och begav oss ner till Klippan för att ta båten över. Vi tamjade in det hela mycket bra, för vi behövde bara vänta ett par minuter innan båten kom. Trodde ett tag under promenaden ner till Klippan att mina armar skulle gå av. Jag bar på tre påsar och en väska. Tunga flaskor, mat, smink. Massa grejer! Lina bar på en massa hon med.

Väl i lägenheten på Eriksberg mötte vi Richard som redan var där. Först var det kaffe som gällde, och sedan smet Lina in för att duscha, medan jag och Richard bar in bord, dukade, fixade. Tiden bara sprang iväg, för helt plötsligt var det dags att göra välkomstbål och säga hej till alla anländande! Sedan var det kräftätning som gällde. (Ja, jag äter ju då inte kräftor som sagt, men…) Vi drack en obehaglig snaps och sjöng snapsvisor. Jessica som hade bestämt sig för att inte blanda fick säga adjö till den tanken då hon åkte på att dricka snaps hon med! Vi drack, sörplade, sjöng, skrattade, fotade. Det roligaste var när alla tog ton till en av snapsvisorna, och Jessica spontant skrek ”hej!” i pausen mellan två verser. Jag skrattade så jag höll på att gå under, för det var så oväntat. Det näst roligaste var när Lina försökte hälla upp en ny snaps med korken på! Skrattanfall nummer två! Efter det var det också omöjligt att försöka sig på nån form av sång…..

Sedan började festen! Vi dukade av och flyttade bord för att kunna dansa. Jag, Tess och Jessica mimade i ”mikrofoner” och sjöng så det ekade. (sen undrade man varför halsen värkte på söndagen?!) Jag tillbringade en stor del av festen på ”dansgolvet”, oftast ifärd med att ohämmat sjunga med till diverse låtar. Jag och många andra tog i utav kung och fosterland. Bra lät det ju säkert inte, men kul var det! Vi hoppade och studsade, dansade limbo…….. Alla dansade med sin högst egna personliga dansstil! (Somliga av oss gillar ju Friskis och Svettis-stilen!) Jag hamnade i ett par ormgropar också. Mycket mycket moget!

Aggressioner fanns det en del av också! Dessa togs ut med hjälp av samtal inne på toa, och chipskrig. Först åt vi lite chips, och sen kastade vi resten på varandra! Eller hällde i håret! Jag kastade också en blöt pappersklump på någon (Tess, var det dig den träffade?!!) Jag hade nämligen minuten innan råkat spilla ut Jess drink på golvet. Oooops! Detta torkades upp med papper. Detta papper användes sedan som en del i vårt lilla krig! Usch vad vidrigt egentligen. Vuxna människor som kastar chips och blött papper på varann. Haha!

Det var en perfekt fest, den innehöll allt en fest ska. Dans, sång, ilska, toalettsamtal tjejer emellan, deppighet, hångel. Jag anammade fjortisstilen, och det var hur kul som helst.

Sedan kom småtimmarna och sanningarna. Hursomhelst, klockan halv fem var det dags att lägga sig ner för att sova. Jag höll på att bli tokig. En tom ciderburk rasslade runt i vinden och det slog i dörren. Jag frös och drömde konstiga drömmar.
Kvällens dummaste uttryck står jag förresten för! ”Det ser ut som en levande, död mink”. Wtf?!! Liselotte, hur ser en levande, död mink ut? Vad är en levande, död mink?! Är det någon som minns flera dumma uttryck/händelser, dela gärna med er! Jag vet att det finns fler!


Tack alla som var med på festen. Tack till Lina, Tess och Jessica för alla råd, galna upptåg och toalettsamtal! Vi har så kul! Och tack…. för att det blev som det blev.

One comment

  1. Grymt beskrivet av kräftskivan! Har legat sjuk denna veckan så detta är första gången jag läser en blogg. Var tydligen inte bara bakfylla under söndagen. Mådde sååå dåligt =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *