Uncategorized

Kör försiktigt!

wp-1476123634581.jpg

Blev inga bra foton, men ville fota och visa hemma. Här ser man en av älgarna på väg över, på fotot längst ner till höger ser ni älgen passera ena körbanan. Stora djur!

Imorse när jag satt på bussen på väg till jobbet, såg jag något läskigt, något som kunde gått riktigt illa.

Bussen hade stannat vid en hållplats utmed E20, och stod fortfarande vid hållplatsen. På grund av strul med ena dörren blev vi stående där runt 20 minuter medan busschauffören felsökte och hade sig. Helt plötsligt fick jag syn på två stora älgar som kom gåendes ur ett skogsparti. De stackars rädda älgarna hade fått för sig att de skulle över E20. De var otroligt stissiga över trafiken, och sprang fram och tillbaka några gånger över ena vägbanan innan de till slut bestämde sig för att våga sig över. Bilarna på min sida av vägen hade uppmärksammat älgarna, och slog på sina varningsblinkers och stannade. En bil på motsatt sida såg dock inte älgarna, och var en sekund från att köra på en av dessa. Han eller hon hade nog änglavakt, så himla läskigt! Alla på bussen satt och höll andan där vill jag lova. Ringde maken direkt efter, var tvungen att berätta det jag sett för någon!

Det gäller verkligen att ha ögonen med sig i trafiken nu under jaktsäsongen. Djuren är nervösa och är mycket på vägarna. Såg på GP’s hemsida att det varit många olyckor runt om i landet idag. Just idag var jag glad över att jag satt på en buss och inte bakom ratten i min bil. Kör försiktigt, gott folk!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge