Uncategorized

Kilon hit och kilon dit

Herregud, är det inne att gå upp så lite som möjligt när man är gravid?! Tycker att diverse trådar på Familjeliv och kommentarer på bloggar tyder på detta. Hur mycket man går upp i vikt är väldigt individuellt, och att jämföra sig med andra kan aldrig vara sunt. Jag har själv fått frågan en hel del gånger. Oavsett vad man nu än har gått upp så går man förhoppningsvis ner dessa kilon.

6 Comments

 1. Med Alex gick jag upp 10 kilo, och pa efterkontrollen hade jag gatt ner typ 15 kilo, jag madde sa jäkla bra!
  Med Isabella har jag ingen aning om hur mycket jag gick upp, vagen hos BM visade pa runt 19 kg, men sen pa sjukhuset när hon föddes, eller innan visade den nästan 30! Har svart att tro dock att jag gick upp 10 kilo pa 3 veckor, och BM sa att jag inte ska “lita” pa vagen.
  Pa efterkotrollen hade jag fortfarande 7 kilo kvar att ga ner och fortfarande har jag väl 2-3 kvar. Och det känns tungt! Tror det är därför det är sa mycket snack om det, för faktum är att man gar ju faktiskt ner det snabbare ju mindre det är. Och dessutom är det inte “normalt” att ga upp 30kg+ eller hälsosamt heller för den delen.

  /Annika

 2. HEJ.. jag födde vårt första barn i säte. Vi visste inte om att han låg fel fören vi kom in på förlossningen. 2 barnmorskor hade kännt fel!! helt sjukt. Men det gick jätte bra att föda med rumpan före och jag sprack ingenting eftersom rumpan är mindre än huvudet o den ska ut först. Hans kropp lixom tänjde ut mig på ett helt annat sätt.
  Nu väntar vi vårt 2:a barn som förhoppningsvis vill ut ganska så snart.
  MVH Marlene

 3. Jag tycker Marlenes inlägg var positivt. Hur det än är finns det ju risk för komplikationer efter kejsarsnitt, och man får ju en mycket längre konvalescens efter det. Mormor födde med säte, och vad jag har förstått har det inte varit värre en de andra fyra. Kram på dig, Lena.

 4. Ja, tack Marlene för din kommentar. Härligt att det gick så bra för dig =) Känns gott att höra. Jag kommer dock inte att föda i säte och det känns jättebra, trots vissa risker! =)

  Angående vikten – det jag reagerar på är att så mkt fokus ligger på kvinnans vikt. Sen är det klart att det väl inte är bra att gå upp 35 kg, men det borde inte vara som en tävling =)

 5. Jag håller med om dethär med kilon… jag har inte brytt mig ett dugg, han är värd vartenda kilo =P och jag har mått bra, och han också vilket är huvudsaken =)Dock ligger vi fortfarande på BB då han inte vill äta ordentligt pågrundav sin gulsot, som blivit värre… så nu hoppas vi lite mera “solning” och pumpning och matning ska ge resultat.. Vill bara vara hemma o boa in sig nu..!! Smart att behålla datumet för kejsarsnittet för er själva, känns iaf som lite av överraskningen blir kvar då =) Vi önskar er all lycka till och väntar med spänning på när lillen kommer 😀 Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge