Uncategorized

Katastrofer i Göteborg

Jag har kommit in i en period då jag vill lyssna mycket på poddar, och då allra främst dokumentärer. Jag lyssnar på P3 dokumentär, som jag tycker håller grymt bra kvalitet. De är gripande! Jag får rysningar, känner tårarna komma, och är alldeles tagen. Bra dokumentärer med andra ord.

Än så länge har jag den här veckan lyssnat på tre dokumentärer, alla med anknytning till min födelseort. De handlar om katastrofer som inträffat i Göteborg. Diskoteksbranden på Backaplan, Spårvagnsolyckan på Vasaplatsen och Tuveraset. Trots att jag, bara jag skriver om det nu, känner starkt obehag, så vill jag ändå lyssna på den typen av dokumentärer. Vilka hjältar som överlevt, vilka hjältar som hjälpt till i olika sammanhang, och vilka tragiska konsekvenser dessa katastrofer fått, och så många liv de skördat.

När Tuveraset skedde fanns inte jag, men jag minns så väl de andra två katastroferna. Tragiska händelser. Jag kan verkligen rekommendera dessa tre dokumentärer, men jag vill också varna för att de framkallar starka känslor. När det handlar om unga personer eller barn, då blir jag särskilt illa berörd.

 

IMG_3307_mingel

Göteborg.

5 Comments

 1. Älskar att lyssna på poddar! P3 dokumentär är helt klart bäst, tycker jag. Att hänga och vika tvätt är så mycket “roligare” om man har något att lyssna på:)

  Hoppas allt är bra förövrigt, har du semester nu?
  Min började igår, så härligt!

  Kram

  1. Kan inte kommentera din blogg, så jag svarar här 🙂

   Japp, semester nu! Love it!

   Ja, visst är det perfekt att lyssna på pod medan man gör något annat mindre kul? Har du någon bra dokumentär som du tycker jag ska lyssna på? Tipsa gärna!

   1. Finns hur många spännande som helst! Just nu lyssnar jag på “de apatiska barnen@ på P3 dokumentär , jätteintressant! Annars rekommenderar jag även “Den tyska terrorhösten 1977″, Tsunaminkatastrofen” bla. Ochså på P3 dokumentär

    Skönt med semester! Vi packar för fullt inför resan till Gotland , ska bli så kul att komma iväg ??

    Kramar!

 2. Jag har börjat lyssna på P3 Serie, “De dödas röster”. Det är fiktivt och inspelat med skådespelare, men håller samma stil och höga kvalitet som dokumentärerna. Rekommenderas varmt, även om jag inte ens är halvvägs igenom! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge