Foto och Grafisk design Isac Oliver

Jubileumsparken – en vattenlek

Idag har vi varit ute på äventyr igen. Vi fyller helt enkelt våra dagar med roligheter. På agendan idag stod en dejt med Emma och Lucas. Emma tipsade om Jubileumsparken, och det lät spännande tyckte jag efter att ha gjort lite efterforskning.

När Göteborg fyller 400 år 2021 ska många av de planerade jubileumssatsningarna vara klara. Men inte Jubileumsparken i Frihamnen. Tanken är att parken ska fortsätta att byggas långt in i framtiden som  en mötesplats skapad för och av alla. Citat: Göteborg2021

Man märker verkligen att det är det som är tanken med Jubileumsparken, för det var en rätt brokig park, med allt ifrån stadsodlingar till en stor lekplats i trä. Barnen älskade framförallt vattentemat, med olika pumpar, riktigt spännande. Isac kallade sig själv för pumpmästare 😀

Vi hade även med oss fika, och tack vare att vädret var lite halvkasst var vi där ensamma nästan hela tiden. Rätt skönt, lättare att hålla koll på kidsen då! Isac älskade verkligen Jubileumsparken, och ville inte gå därifrån. Oliver sov större delen av tiden, men kom igång han med när han väl vaknade.
IMG_8561_j

Min fina Isac.

IMG_8564_lucas

Lek och bus!
IMG_8579_j

Blomma som jag hittade i en av pallkragarna.
IMG_8572_j

Isac tyckte det var väldigt spännande när jag pumpade fram vattnet.

IMG_8578_j

Odling!

IMG_8583_lucas_j

Gulliga Emma och gulliga Lucas. Och pumpmästaren Isac!

IMG_8586_j

Pumpmästaren igen.

IMG_8599_j

Oliver äter riskaka.

IMG_8604_j

Bus-Ollie.

IMG_8529_jVi gick över bron då det inte gick några spårvagnar. Det var visst längre än jag trodde men fin utsikt bjöd minsann promenaden på!

3 Comments

  1. Lompan det är ingen blomma du fann i pallkragen, det är en tistel. Circium vulgare, tror jag att du har fotograferat. Tisteln är Skottlands nationalblomma. En natt för länge sedan trampade en Viking barfota på en tistel. Detta väckte skottarna som kunde avvärja attacken, enligt sägnen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge