Uncategorized

Jag saknar mitt gamla liv

Jag saknar mitt gamla liv! Jag saknar tiden då jag var en sådär 18,19 och allt var mycket roligare! Då man bodde hemma, jobbade på BK, och hade kul mest hela tiden.

Nostalgin flödar här just nu. Jag sitter och sippar kaffe ur en svartvitt Filippa K-mugg, och läser gamla dagboksinlägg på Lunarstorm. Jag började läsa från det att jag var ungefär 18 år och precis hade tagit studenten. Visst, jag hade ångest då med, och var deppig som tusan emellanåt, men ändå! Man var helt klart omognare, och tog livet mer oseriöst. Man bodde som sagt hemma, hade i princip inga ”commitments”, och alla pengar man tjänade gick till sprit och kläder (Ja okej, det gör dem väl mycket nu också, jag erkänner!), och man jobbade med en hel hög sköna människor som alla ville hitta på en massa saker! Jag saknar helt klart den första tiden på BK, det kan vara den roligaste tiden i mitt liv.

Nu är det inte riktigt lika kul. Mitt humör åker berg-och-dal-bana, det händer inget spännande, det är bara en massa krav och måsten hela tiden. Men det är väl så det är att vara vuxen.

Lompan då: Broila, sänka och preppa, öl på Röda rummet och Sticky Fingers, Lee-jeans och körsång.
Lompan nu: Räkningar, tristess, Telia, handla mat, dricka vin.
Det enda som fortfarande finns i mitt liv är kärlekstrubbel och baksmällor! Och det kan man klara sig utan!
Så här kunde det se ut i mitt tidigare liv:


Hello dear diary! Idag är jag glaaad! Hade en underbar dag igår, och idag är det midsommar+fest! Också lyssnar jag på Kraftwerk. Så vad gjorde jag igår egentligen?! Först skvallrade jag och åt glass med min kära vän Néa; puss på dig! Borde göras oftare! Mycket intressant blev det! Sedan tog jag spårvagnen genom hela jäkla stan, för att möta min fnittriga grisgirlpolare! Vi tog en runda, en mycket snabb sådan, på stan, och köpte sedan mat. Hamburgare med pommes frittes, som vi sedan lagade! Vi hade bestämt oss för att baka, så det gjorde vi! Det är här snusket kommer in… 😉 Varför känner jag mig just nu väldigt löjlig…? *Hihihihi* Jag flyttades tillbaka några år i tiden kan man lugnt säga… Äsch! Sedan ägnade vi oss åt att trackassera små stackars grispojkar med oanständiga mess! Förlåt…. =) Det är inte bra att baka helt enkelt. Men så kul jag hade!! Idag blir det festa av!! Fy på mig! Midommarpussar!!!
-Fre 21 jun 2002 10:48

Jag har bott på ett rosa moln ett tag nu. Dags att flytta hem igen ett tag tror jag. Så att man kan bli sitt vanliga fokuserade jag. Men jag lovar, jag flyttar snart tillbaka! Hellre ett rosa okoncentrerat moln än ett tråkigt fokuserat rum…
-Tis 24 sep 2002 15:59


Varför finns alla dessa fina killar?
Man blir ju bara knäpp och intresserad och förälskad och förändrad och förvirrad och ombytt och utseendefixerad och uppstressad och stirrig och galen och kärlekskrank och kåt och… alldeles alldeles underbar.
-Ons 9 okt 2002 20:29

Jag ville ju gå in på Sticky! Jag ville! Men nej… För kön var enorm och det finns inget tråkigare än att stå ute i kylan och vänta. Så det blev inget shakande eller partajande för mig. Väldigt trist. Vad som däremot inte var trist var att jag umgicks med en sötunge till tjejkompis, och vi hade jättekul där vi gick och försökte hitta ett ställe att gå till… Vilket vi inte gjorde… Men ändå. För övrigt… Är besviken på mycket just nu. Jag vill fortfarande ha de där tre önskningarna, men ingen kan ge dem åt mig! Fast jag är glad idag i alla fall! Jag hade det så kul igår där jag vandrade omkring på stan… Det var en bra dag på jobbet igår också igår!! Puss.
-Fre 1 nov 2002 10:48


*Iiiiiiiiiihhhhhhhhhh* Varför ska allt vara så svårt och så lätt samtidigt?! Fast… Jag är underbart glad idag!!! Det var uuuuunderbart på jobbet idag! Jättego´stämning! Kan ju bero på att Lompan skämtade och tjötade med pojkarna, vad vet jag?! (Jag vet) Jag vill hitta… En skatt. Isbiten är min tjejbästis… Hon är sööööööt! *pusspusspusspusspuss*
-Tors 21 nov 2002 16:08


Vill man inte göra.. Någonsin. Man mår ju bara dåligt. Bara för att Lompan har hemska jobbkompisar som super henne under bordet med äckliga tequilashotar… Fyyyyy. Men det var hur kul som helst, särskilt på förfesten. Grymma töser! Idag har jag shoppat, och jag är mycket nöjd. Mycket mycket nöjd. Igår fikade jag med isbiten och lillgrisen. Vi snackade festminnen… Som vi skrattade! Usch vad man kan vara pinsam ibland. Får se vad det blir ikväll nu. Nåt kul hoppas jag på. Puss//Lompan
-Lör 30 nov 2002 15:22

Som sagt. Nostalgin flödar.4 Comments

 1. Märks att du var 18 när du skrev det där 😉 Med tanke på det använda språket då vill säga! Jag längtar inte tillbaka till 18-19, det var jobbigt och hemskt att bo i småland. Mitt liv började när jag flyttade till Göteborg (då var jag visserligen 19½).. Men visst, vissa saker var ju bättre då… Man var snyggare. Haha. Känns som om du är inne i en period just nu som inte tillför speciellt mycket och att det är därför du saknar det gamla… Det kan inte bli annat än bättre, tänk på det. Många kramar.

 2. Japp, språket är helt klart omognare då! Vilket jag tyckte var lite smågulligt, så jag ville dela med mig!

  Du har nog rätt. Snart kommer vår och sommar och då kommer det nog kännas bättre! Kram

 3. Nu har jag suttit här och gått igenom ditt inlägg. På arbetstid ska tilläggas.

  Mitt liv påminner mycket om det som Lina skriver. Mitt liv började inte heller på allvar förrns jag flyttade till Göteborg. Det var då jag hittade mig själv och slapp vara någon som jag inte vill vara.

  Vår och sommar kommer snabbare än du anar. Och hittar jag en lägenhet ska vi nog kunna liva upp stämmningen till det ultimata. puss o kram!

 4. Jess: Man har ju svackor hela tiden, och då blir man ju nostalgisk. Det är inte lätt att leva!

  Tack för att du ”fuskar” och läser min blogg när du ska jobba! 😉 P&K

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *