Uncategorized

Jag är arg!

Jag är arg på marodörerna i min trädgård!

Idag när jag kom hem från jobbet tog jag en titt i rabatten på framsidan. Jag gjorde även det igår, jag gillar att se progressen i rabatten, och vad som vuxit upp sedan sist. Idag blev jag både ledsen och arg. Mest arg. Tror tusan att där har varit ett eller flera rådjur och smaskat i sig av mina krokusar och begynnande tulpaner! Man ser tydliga klövspår i hela rabatten, och ja det är liksom en slaktad rabatt. Usch, vad tråkigt. Jag vill gärna se min rabatt så fin som förra våren och sommaren.

 

Hur håller jag nu rådjuren borta?

Det jag funderar över nu är hur jag ska rädda rabatten framöver. Har läst mig till en hel massa tips på hur man motar bort rådjur i trädgården. Man kan till exempel hälla kiss på växterna, hänga upp cd-skivor, doppa oasiskuber i en speciell vätska, eller sätta staket runt rabatterna. Det sistnämnda slipper jag helst, det ser inte så fint ut om jag måste sätta upp staket runt en stor rabatt. Kanske finns något bra man kan köpa hos blomsterhandlaren istället. Jag funderar också över om mina tulpaner kommer att återhämta sig, och på nytt börja växa? 

 

Alltså, titta… Det är så man vill gråta! Arg blir man.

En krokus som blivit äten på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge