Uncategorized

Idag blir det…

fredagsmys!

Vi har varit på Ica och laddat med lite godis och ostbågar. Jag har varit duktig och låtit bli allt som är onyttigt hela veckan fram tills nu, så jag kan allt förtjäna lite gott. Nu ska jag tillbaka till gamla rutiner igen, det vill säga så som jag levde innan Isac flyttade in i magen på mig. Snask ska endast förtäras under helgerna. Och ja, helgen börjar ikväll!
Dagen har bjudit på ett besök hos BVC, och en promenad. Lillen har ökat bra i både vikt och på längden. Stolt förälder är man då. Så nu behöver man inte oroa sig över att han inte får i sig det han ska. Han kräks nämligen ibland. Inte för att det är något ovanligt, men nu vet vi att han tar upp det han ska.
Jag ska förresten erkänna att jag går och sneglar på mina gamla jeans då och då. Jag kan ännu inte få på mig dem då jag fått både bredare rumpa och höfter, men jag har ett mål! Jag ska dock inte gå på någon diet under tiden jag ammar. Förhoppningsvis kommer jag att gå ner i vikt genom att just amma, och går inte detta så effektivt som jag vill, så vet jag hur jag ska bära mig åt sen när det är dags att introducera mat för den lilla herren i vår familj.

9 Comments

 1. Kräkningarna är INGET att oroa sig över (fast det vet du nog redan), killar kräks dessutom oftare/mer än tjejer, deras magmunn är ofta inte “riktigt klar” om du fattar vad jag menar?
  Om inte förr så blir det bra ungefär när han börjar sitta, typ. Låt bli att busa för mycket precis efter maten, typ “hysta upp i luften”, kul tycker nog Isac (så småningom alltså), INTE lika kul om man får en spya som hamnar i ens egen munn, jag vet…! Hehe. 😉
  //Tanten

 2. Jag kan ju säga att Isabella kräks som ett litet monster här hemma, typ varje gang hon har ätit sa kommer det tillbaka lite. Alex kräktes inte alls sa mycket. Men som synes, sa gar Isabella ocksa upp bra i vikt, hihi.

  /Annika

 3. Håller med Annika, har 3 flickor som har kräkts jätte mycket. Luktade alltid spya. Tanten, var lär du dig alla”goda råd”. Skönt att allt är bra med lilleman. Kram, Lena.

 4. Lena, jag är “gammal som gatan”, svårare är det inte… Då hinner man “snappa upp” ett och annat på vägen!
  Har man dessutom själv fött en liten kille för tidigt med akutsnitt, som spydde som en gris i ca 6 månader, då lär man sig snart att lyssna på ANDRAS goda råd/tips, för visst sjutton blir man orolig när man dessutom inte har syskon att referera till!
  Har man tex allergier (vilket jag vet att Lompan har), liksom jag själv, så MÅSTE man vara försiktig med vad man stoppar i både sig själv OCH barnet, så småningom blir kanske Isac allergisk i vilket fall, men man vill ju HÄLST “skjuta på det” så länge som möjligt, eller hur?
  Själv trodde jag att det kunde vara en allergi som gjorde att “allt kom upp igen”, men en klok gammal barnmorska med 4 egna söner berättade att killar OFTA (INTE ALLTID) spyr lättare/längre/oftare än tjejer, och att det berodde på magmunnen. Hon tipsade om flera SMÅ mål mat lite OFTARE och INGET bus precis efter maten, och det blev bättre! Försvann totalt gjorde det som sagt ungefär vid 6 månader.
  //Tanten

 5. Tjosan vilken diskussion det blev här 🙂
  Om jag far lägga in en femaring, utan att vara gammal som gatan, men dock nybliven mamma, Isabella är ju trots allt “bara” snart 6 manader och Alex snart 2 1/2 ar.
  I början när bebisar är sma kan det vara magmunne som tramsar sig lite, men dock gäller det bade pojkar och flickor. Alex spydde som vanligt, lite da och da som bebis. Isabella spyr som en galning 🙂 I början, de första veckorna fick vi förklarat för oss fran hennes doktor att det helt enkelt handlar om att rensa magen fran fostervatten och fa igang den ordentligt. Sen som Tanten säger, det är ocksa mycket mycket bättre med manga sma mal ofta, än ett stort, om man nu har en liten “Spyis”. Ibland äter de helt enkelt för mycket för snabb,t och tja da maste det ju komma ut pa nat sätt.

  Isabella funkar som att hon alltid spyr pa tredje rapen, varje gang efter maten. Det är bara till att ha handduken redo och fanga upp den, hihi 😀

  Men som Liselotte säger, sa länge barnen gar upp i vikt som de ska= ingen oro.

  /Annika

 6. Lena, om DU också är gammal som gatan så BORDE det INTE komma som någon överraskning för dig att man snappar upp ett och annat på vägen. Tydligen har DU också gjort det, ja, för inte menade du att vara ironisk/spydig och på så vis förstöra Lompans fina blogg med sura kommentarer, eller?

  Anonym, Jag begriper faktiskt inte vad “Tanten, är du orolig om ditt barn svalt en mjölktand, om han är mjölkallergiker” har med saken att göra”, Lena, har DU något förslag till vad hon (?) kan mena?
  //Tanten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *