Okategoriserade

Hänt sen sist

Bloggpaus

Här blev det lite ofrivillig bloggpaus minsann. Det beror delvis på en stygg magsjuka som jag drog på mig (maten smakar bra nu efter flera dagars fullständigt obefintlig aptit (!), och delvis på dåligt med inspiration. Men nu så, nu blir det en lägesuppdatering.

 

Vad har hänt sen sist?

Morfar har köpt snygga och springvänliga skor till Oliver. Oliver fick välja själv, och valet föll på ett par coola Nike. Vi har spelat Pokémon både en, två och tio gånger. Det är faktiskt vårt senaste familjenöje. Jag har själv gått och blivit riktigt biten. Jag jobbar dessutom fortfarande hemifrån, och ser ut att fortsätta göra så ett tag till.

 

Olivers nya supersnabba skor!

 

Trädgårdsfix och drömmar

Det har också varit ljuvligt väder, och vi har äntligen kommit överens om och bestämt var vi ska placera våra pallkragar. Det krävdes en halv dags argumentation, samt ett väldigt ommöblerande av dessa pallkragar, för att få det till stånd. Vi funkar inte riktigt på samma sätt, jag och min äkta hälft. Jag kommer snabbt fram till vad jag tycker blir bra, och sedan bestämmer jag mig. Han vill utreda flera alternativ, väga för- och nackdelar och diskutera sig fram till vad som blir bäst. Man kan säga att vi kompletterar varandra. Och i det här fallet, så blev det ju bra att köra på hans linje.

Nu återstår bara att gräva ner de vänstra pallkragarna, eventuellt måla eller lasera träet, och slutligen fylla med lecakulor, kvistar och jord. En markduk ska ner också. Sedan är det bara att så, vattna och förvalta grödorna! Tror jag ska fixa ett separat inlägg om just det projektet, kan bli kul att visa hur det blev sedan.

Något annat jag gått och funderat på massor senaste tiden är att förändra på altanen på baksidan. Jag vill ha någon form av loungegrupp där också, alternativt solsängar. Helst en soffa av något slag om jag får välja. Jag vill kunna sitta eller ligga där och läsa, och som en bonus också kunna fika med våra gäster om somrarna. Jag vill alltså ha kvar matbordet, och utöka med en soffa eller soffgrupp. Utemöbler är dock inte billiga i regel, så vi får se vad det blir av dessa tankar.

 

Här är vår altan i befintligt utförande, och två icke nedgrävda pallkragar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *