Okategoriserade

Nu har jag en godkänd utbildning inom Coachning!

Till Solna över dagen för att få mitt diplom 

I tisdags åkte jag upp till Solna över dagen, för att tillgodose mig den sista dagen av min utbildning inom Coachning och ledarskap. Detta var dagen då vi genom en uppkörning skulle visa på våra praktiska färdigheter inom just coachning. Jag tycker att coachning är så häftigt! Genom att ställa frågor får man svar, och styr personen man coachar till att komma fram till egna lösningar och målsättningar. Jag fick dessutom lära mig hur man coachar med hjälp av DISC-metoden, vilket öppnar upp för ännu fler möjligheter. Här kan man coacha fram önskvärda beteenden, alternativt coacha fram en förstärkning av redan befintliga beteenden. 

 

 

 

 

Vilken var min största utmaning när jag började utbildas inom coachning?

Givetvis har jag fått träna för att lyckas inom coachning. Och precis som med körkortet så är man inte fullfjädrad även om man har kortet i sin hand. En stor del av mängdträningen får man efter att man klarat sin uppkörning. Det som jag tyckte var den största utmaningen under mina första träningscoachningar, var att coacha med enbart frågor. Jag ville styra med påståenden, och lite lägga orden i munnen på personerna jag coachade. Men då blir det ingen bra coachning. Jag var dock medveten om det från start, vilket gjorde det lätt för mig att skärpa mig och göra som jag skulle – coacha med frågor.

Jag klarade uppkörningen, och fick mitt diplom! Det känns fantastiskt roligt. Utöver coachningen har jag blivit ännu mer vass på att planera min tid, att sätta mål och att bli effektiv. Viktiga områden när man har en ledande befattning.

 

 

 

3 Comments

  1. Grattis! Shit va grymt gjort. Ja det där med frågor kan vara super svårt. Men tror att det är som du säger super viktigt att lägga orden i mun. Men ack va svårt det är. Grattis igen och ha en super grym fredag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge