Foto och Grafisk design Lilla fotoskolan - tips och trix

Gillar du att fotografera?

Tips för dig som gillar att fotografera!

Vaknade upp och kände mig mycket piggare och kryare idag, skönt! En dag hemma gjorde susen tror jag. Isac ville visa mig ett bra klätterträd nere vid sjön, och Oliver ville också hänga med. Jag ville fotografera i det fina vädret, så det blev en win-win kan man säga. Vi stack nästan direkt efter frukosten. Här bjuder jag på några av dagens foton, samt lite tips och tricks för dig som gillar att fotografera!

 

 

  • Testa olika typer av kompositioner. Din modell behöver inte alltid vara i fotots mitt, prova olika varianter för det mest spännande fotot. 

 

 

Hittade ett hjärtformat löv, fint va?

 

  • Leta efter roliga och fina detaljer ute i naturen. Det där klarröda lövet som hänger ensamt på ett träd, en fin vattendroppe på en gren eller något annat som fångar ditt öga.

 

 

 

 

Mina killar är vana vid att bli fotograferade. Ibland är ens egna ungar lättare att fota, ibland svårare. 

 

  • Om du vill ta klassiska porträttfoton på barn, var beredd på att det kan vara en utmaning. Men utmaningar är till för att lösas, eller hur? Använd ett glatt och inspirerande tonfall, uppmuntra skratt genom att bjuda på dig själv eller att be barnet göra en busig min. Arbeta med positiv förstärkning. 

 

Syskonkärlek. Ibland är de som hund och katt, men när det gäller är de oskiljaktiga.

 

 

  • Var inte rädd för att fotografera i motljus. Motljusfotografering är så vitt jag förstår det en relativt ny fototeknik, som blir allt mer populär. En klar fördel är att modellen inte behöver kisa mot solen. En annan fördel är att man kan få fint och mjukt ljus. Allra bäst blir det om du fotograferar morgon eller kväll. Då är ljuset som allra bäst.

 

 

 

  • Om du ska fotografera dina barn, eller andras – häng på dem i deras lek! Var beredd på att knäppa av många kort och testa olika vinklar. Du kan också hitta på roliga lekar för barnen, för att skapa en viss stämning, eller få något att hända i dina foton. 

 

 

Hoppa hage är skoj!

 

  • Slutligen, öva! Testa, träna, våga ta ut svängarna! Som alltid – du är inte bäst på något från start. Men genom att våga öva och utmana dig själv når du resultat.

 

Gillar du när jag delar med mig av fototips? Kommentera gärna, så blir det fler!

 

 

4 Comments

  1. Åh härinne har det blivit lite ändrnig! Kul! Helt klart till det bättre! WP med 🙂
    Svar: Ja haha det är inne nu tydligen, googlade och då kom det upp. Ja kul och se ifall det blir något av detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *