Foto och Grafisk design

Gambiabasar, lekdejt, kalas och spis – händelserik dag!

Det blev en händelserik dag

Blandad kompott idag kan man säga! Filmmys på morgonen, Gambiabasar, spontan lekdejt, kalas för Isac och shopping av spis. Händelserik dag deluxe! 

 

Hej där!

 

Basar

I flera veckor har barnen på Isacs skola planerat för den årliga Gambiabasaren. Skolan har en vänort i Gambia, och varje år anordnas en Gambiabasar till förmån för denna. Vi skänkte saker till försäljningen av basaren, och vi åkte även ner idag för att fika. Isac fick om han ville även stå bakom disken med sina klasskamrater och sälja, och det ville han såklart. Han har pratat om det under flera dagar, supertaggad. 

 

Lekdejt

När vi kom hem hörde Olivers kompis mamma av sig, och undrade om Oliver ville leka. Det ville han, mer än gärna! Jag och Oliver gick över, och hängde i ungefär en timme. Vi blev bjudna på fika, och killarna lekte högt och lågt! 

Klockan två var Isac bjuden på kalas hos en kompis, och vi andra åkte och mötte upp barnens farmor och farfar för att titta på ny spis till oss. Det blev en riktigt fin, och bra! En induktionsspis valde vi, och jösses vad snabbt det går att koka upp vatten på den! 

 

En ödla!

Jag och barnen hittade en ödla på framsidan av huset idag också. Oliver ropade på mig och ville visa något som låg framför hans Bobbycar. En ödla! Helt stilla, vi trodde först inte att den levde. Men efter en stund insåg vi att den visst levde, men var jätterädd. Många djur fryser till is i skrämmande situationer för att rädda sig själva. Jag upptäckte att så var fallet när jag vände på den lite, och såg att den andades för fullt. Maken lyfte upp den på en spade, och bar den till skogen. Jättefin liten ödla. 

 

Vacker krabat.

 

Macrofotografering

Jag dammade även av mitt macroobjektiv idag. Jag älskar att fotografera blommor, och idag kände jag för att vara lite extra kreativ och fota macro. Mina krokusar är så vackra! 

 

 

 


 

Nu funderar jag på om jag ska starta en djur- och blomsterblogg? 😉 Skämt åsido, men jag är hur som helst väldigt fascinerad av alla djur jag ser här där vi bor. Att jag som sagt älskar att fota blommor är ju ingen nyhet heller…

One comment

  1. Fina bilder! Lilla ödlan med! Gambia basar vad kul! Vilken grej!
    Svar: Ja har ju massa underbara människor i mitt nätverk så det skall nog inte bli några problem;)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *