Foto och Grafisk design

Från en dag till en annan -tulpaner och hästar

Naturen är fantastisk!

Från en dag till en annan har den tredje och sista sorten tulpaner i min trädgård slagit ut. Igår regnade det hos oss, ett lätt och ljummet sommarregn föll på kvällen. Jag och Oliver var ute i skogen och gick en stund, och när vi kom tillbaka fick jag se att tulpanerna var på god väg att slå ut. Regndropparna låg så vackert på tulpanhuvudet, och det var ett väldigt speciellt ljus. 

Imorse var det hela 16 grader, redan klockan halv sex! Nu på kvällen när jag kom hem stod termometern på 20 grader. Äntligen har värmen kommit! 

 

 

En vit häst!

På talen om naturen. Idag när jag tog en kvällspromenad, jag gick lite i mina egna tankar och med lurar på, såg jag i periferin något vitt och rätt stort. Ah, tänkte jag. En ryttare med en häst. Inget ovanligt här ute där jag bor. Men sekunden senare kände jag att det var något som inte stämde. En häst, javisst. Men ingen ryttare! Bakom hästen låg en taxi, han såg helt förvirrad ut den stackars föraren.

Hästen var lugn, och gick där i sakta mak. En jättefin vit häst. Jag fick upp min telefon, och funderade över vad tusan man egentligen gör om man ser en lös häst? Ringer polisen? Jag ringde snabbt min man, som tyckte jag var inne på rätt spår. Men som tur var, hade två andra personer fått syn på hästen, och vad ännu mer tur var, dessa personer hade egna hästar, och därmed utrustning för att fånga in hästen! Så de for efter hästen, och jag fortsatte hemåt. Men jag funderar fortfarande på, vad som är rätt att göra i sådana situationer? Jag skulle inte känna med helt bekväm med att försöka kalla in en häst, men det är samtidigt farligt att ha en häst lös ute i trafiken. 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *