Isac Oliver

Första doppet för i år

Fredagsbad

Idag efter jobbet blev jag sugen på att göra något på kvällen, med man och barn. Vädret var fantastiskt, så vi slängde ihop en snabb middag, och åkte sedan ner till sjön för att bada. Det var så varmt i vattnet. Jag är en riktig badkruka, så när jag tycker att det är varmt i vattnet, ja då är det bra. Årets första dopp – check! Barnen var så glada över att få åka ner och bada. Jag som läst om så mycket drunkningsolyckor det senaste vågade knappt släppa barnen med blicken. Tur att de ville vara nära mig i vattnet, de godingarna. 

 

Vad händer?!

Idag fick jag förresten panik igen! Ja, jag hittade en till fästing, en centimeter från där jag hittade en igår. En till blodsugande parasit alltså! Inte roligt. Jag tog det långa benet före det korta bort till ett närliggande apotek, och köpte en riktig fästingplockare. Funkade suveränt. Sen fick jag för mig att kolla upp riskområdena för TBE i Västra götaland. I helgen var vi i ett, på nationaldagen kan vi  ha varit i ett annat. Jag överväger väldigt starkt att gå och vaccinera mig och resten av familjen. Men vad jag förstår det som så måste man fylla på det vaccinet med ganska jämna mellanrum. Det känns bökigt. Men å andra sidan – vad väljer man? 

 

 

2 Comments

  1. Vilken härlig kväll! Vi blev oxå badsugna Igårkväll så det blev bad & fika efter middagen. Kändes nästan ljummet även i havet igår.

    1. Härligt när vädret är så gott att man kan ta ett dopp på kvällen. Hoppas semestern bjuder på många såna kvällar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *