Graviditeten

Faderskapspapper och fika

Idag var det dags att skriva på papper som bekräftar att Mikael är pappa till barnet i min mage. Full av förväntningar i stil med att bli grillade eller ifrågasatta åkte vi till det kontor i Lerum där dessa papper skrivs på. Istället hamnade vi hos en jättetrevlig kvinna. Inga konstiga frågor, inga granskande blickar. Vi fick skriva under tre papper och under tiden vi gjorde det förklarade kvinnan allt runtomkring processen att få barn som ogift. Hon frågade också, på ett ödmjukt sätt, om vi var helt säkra på att Mikael är pappan. Så nu är det gjort! När lillkillen sedan är född kommer ännu ett papper hem på posten där vi får fylla i hans namn, och kvinnan vi träffade idag kommer också att ringa för att ta uppgifter om hans födelsevikt och personnummer. Sedan är allt klart.

Efter detta korta möte åkte vi till Backaplan eftersom Mikael ville äta på Burger King. En hamburgare senare mötte jag upp Ida i stan. Vi styrde stegen mot Espresso House inne på NK. Där bjöd Ida mig på fika och gjorde mig väldigt överraskad. Med sig hade hon en inslagen kartong, i vilken det låg smått och gott till bebisen. Jag är så bortskämd! Efter att ha fikat gick vi en sväng på stan. Men jag höll i pengarna, trots att jag hade presentkort både efter att ha vunnit en säljtävling tidigare i somras och en igår. Pengarna ska gå till en reflexskärm. Vilka underbara foton jag kommer att ta!

4 Comments

  1. Vad var det jag sa ;)) Tyckte det lät helskumt att man skulle bli utfragad i 30 minuter, vill folk skrämma och oroa dig i onödan eller?!

    /Annika

  2. Skönt! Sa nu är det bara en sista liten sak vi väntar pa va? Hihi, nästan sa jag blir nervös snart ju 😀

    /Annika

  3. Vad skönt att det gick smidigt =) O mysigt med härliga vänner!! Dom är guld värda och man är så lyckligt lottad 🙂 Trevlig helg!! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *