Uncategorized

Dagsutflykt

Häromdagen bestämde vi oss för att vi skulle ta en dagsutflykt någonstans nu i helgen. Mikael var sugen på att åka till Gränna, så Gränna fick det bli.

Efter att ha kört den otroligt roliga vägen över Borås och Jönköping kom vi fram till ett Gränna i regn. Ja, otroligt rolig är ironi, och tyvärr regnade det i Gränna. Gränna är en mysig liten stad väl känd för sina många polkagriskokerier. Vi hittade in i ett litet kokeri och fick plockat på oss diverse olika stänger med blandade smaker och några påsar med mindre bitar i.

Efter vår shopping letade vi upp ett konditori. Där satte vi oss på en veranda med tak och åt pannkakor och drack kaffe. Hade det inte varit så att regnet i stort sett öste ner hade vi tagit en promenad ner till hamnen och tittat, men vi valde istället att åka vidare efter vår fikastund.
Bilfärden fortsatte mot Gällstad och Lager 157. Där inne hittade ingen av oss speciellt mycket, men Mikael kom därifrån med ett bälte och lite annat smått. Och just det, vi hittade faktiskt en body till lillen med ett Beatlestryck. På väg hem från Gällstad, på en landsväg halvvägs till Borås, hände något väldigt lantligt som vi hade ganska roligt åt. Ett gäng kor skulle byta från hagen på ena sidan av vägen till hagen på andra sidan av vägen. Vi fick vackert stanna medan två personer föste kor, men vi fick se något ganska underhållande.
Efter ett stopp på NetonNet i Borås åkte vi hemåt, trötta men nöjda. Sådana här utflykter borde man göra oftare.

One comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge