Uncategorized

Ett högaktuellt ämne

Apropå mitt inlägg om att ta en paus från Sociala medier. Viola skriver om ett intressant och högaktuellt syndrom.

Jag kan relatera till vissa bitar där men jag försöker att ta avstånd till andra. Jag vägrar att vara konstant tillgänglig via chatt, och ja, det händer att jag medvetet väljer att inte svara i telefon. Jag vill inte vara uppkopplad dygnet runt. Men det är svårt att inte vara det. Det är något som förväntas av en i dagens samhälle. Intressant ämne.

3 Comments

 1. jag har lite svårt för det där faktiskt, att man förväntas vara konstant tillgänglig. det gör så att man inte riktigt heller kan leva i nuet, i just det ögonblicket som man befinner sig i. tex så tycker jag det är så tragiskt att se, föräldrar som står med mobilerna konstant när dom är med sina barn i lekparken eller liknande. lägg bort mobilen, och var med ditt barn istället! förstår inte sånt där alltså…
  jag stänger av min tele, jag är inte alltid online och jag svarar på mejl osv när jag har möjlighet. jag har liksom ett vanligt liv också, förutom detta nätverket på internet. så är det ju bara.

  Jo, det ska nog bli lite julgodis också, någon kola eller så, men så mycket mer blir det inte i år;) ska ni baka nåt?

 2. Läste både ditt o hennes inlägg!
  O jag vete tusan,men jag känner inte riktigt igen mig…
  Jag har NADA problem med att inte vara anträffbar.Jag stänger av mobilen när jag inte orkar babbla.Fb är jag kanske inne på en gång i v o mail svarar jag på när jag hinner.visst,bloggen är jag lite beroende av,men jag sitter bara med den när Victor sover eller han o Larsa gör något tillsammans.
  man är bara mamm ledig en gång o jag vill VARA i nu:et.Victor är nr1!(men missuppfatta mig inte där snälla!Menar inte att andra sitter med data o mobil före barnen…)
  Det är bara så jag har o vill ha det!
  Men några timmar till på dygnet för mina “egna” intressen hade jag inte tackat nej till!
  Ex bloggen! ; )

  Stora kramen till dig

  Ps Det är ett par mockasiner han har på sig.Från Lindex!Kul att du gillade dem!

 3. Ni har sunda värderingar! Verkligen bra att ni kan koppla bort internet och allt som hör till. Jag är ganska mkt inne på FB, och bloggen min är jag ju trogen. Men jag sitter inte med mobilen i handen konstant, händer rätt ofta att jag missar samtal eftersom den är på ljudlös för det mesta. Det är nog inte alla så glada över men det får de ta ;-).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge