Uncategorized

ENFJ

Vi gjorde ett personlighetstest på jobbet för några månader sen. Jag tycker att allt sådant är grymt intressant. Testet vi gjorde är framställt av Myers och Briggs och ska tydligen vara ett av världens vanligaste personlighetstest.

Jag råkade idag av en slump ramla över ett personlighetstest på internet, och när jag fick se resultatet av detta insåg jag att det var samma typ av test. Och givetvis fick jag samma profil som jag fick när jag gjorde det på arbetet, även om detta var något kortare.

Här är mitt resultat:

Persontypstest

Din persontypkod: ENFJ

”Fokus på att uppmuntra andra till att skapa samförstånd”

ENFJ-typer är ofta bra på att kommunicera och planera, med fokus på att främja utveckling för andra utifrån en respekt för deras känslor och behov. De har ofta en hög energinivå och försöker med entusiasm och charm att motivera andra omkring sig till att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål. Deras intuition och inlevelseförmåga ger dem förmågan att kunna motivera andra till att utveckla sin potential.

För ENFJ:er är det därför viktigt att organisationen eller företaget är strukturerat och välorganiserat, men bara så mycket att det finns utrymme för uppmuntran och nytänkande. Ofta hittar man ENFJ-personer i jobb där de kan använda sin naturliga entusiasm och charm till att motivera människor omkring sig till att nå sina mål. Därför hittar man dem ofta i ledande ställningar, både i den offentliga och privata sektorn, där de kan motivera personer omkring sig till att skapa produktiva lösningar. Oftast hittas de inom:

Förklaring:

E- Extrovert
N- Intuition
F- Känsla
J- Värderande


Lite läskigt att ett test kan stämma så väl in. Dem här egenskaperna har jag fått höra att jag har på jobbet många gånger.

För den som vill göra testet så finns det på www.jobsafari.se

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *