Uncategorized

En rosa fleecetröja och silvrigt textat tryck

Genus är väldigt på tapeten, det har ni med barn säkerligen märkt. Det finns många, många åsikter kring detta, framför allt när man pratar barnkläder. Mycket intressant enligt mig.

Jag är väldigt kluven måste jag säga. Jag har inga problem med att klä Isac i rosa eller lila, jag har heller inga problem med gulliga tryck. Han har pyjamasar med hjärtan och en rosa fleecetröja. På hans skor finns det ett silvrigt textat tryck. Jag skulle däremot aldrig ta på honom kjol, klänning eller något med volanger. Varför då kanske någon undrar? Där är jag traditionell.

Jag tycker mer om kläder som inte är så “könsbestämmande”. Jag gillar olika färger och roliga tryck. Unisex-kläder skulle man kunna säga att jag tycker bäst om. Därmed inte sagt att jag inte gillar typiska pojkkläder, det finns många fina sådana också. Men om det blir en tjej nästa gång kommer hon garanterat att bära många av dessa också.

Har du barn? Hur ser du på det här?

6 Comments

 1. När Devin var mindre hade han en rosa piketröja och en lila/rosa/vit body, som han var adorable i! Nu kan jag erkänna att jag klär honom i endast “killkläder”, men rosa strumpor finns i garderoben! 🙂

 2. Håller med Melanie. Orka hålla på och tjata om det här genusdebatten och analysera allting. Klä era barn i vad ni vill och vilken färg ni vill! 🙂

 3. Jag skrev om kläderna för att det är intressant enligt mig, den debatten handlar ju såklart om bra mkt mer än just kläder. Men jag är inte så insatt i resten av debatten.

 4. Jag spyr också på genusdebatten. Skitsamma vad ungarna har på sig… eller nåt. Klär Filippa i en salig blandning kläder. Ännu är hon liten och får mycket kläder så då får hon ha på sig det. Ofta blir det “tjejigt”. Det kommer nog bli mycket rosa, men också mycket färg. Tycker det ser tråkigt ut på pojkarnas avdenling då det saknas färg!

 5. Jag orkar knappt bry mig!
  Tycker det är helt sjukt att folk ORKAR lägga sig i hur andra klär sina barn.Den debatten som försigår är ju helt knäpp.Ditt barn ditt val!

  Vi klär Victor i det vi vill.Rosa som blått!Men ALDRIG kjol eller klänning.skulle ju inte Larsa heller sätta på sig liksom!; )

  KRAM på dig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *