Uncategorized

En helt vanlig dag på jobbet?

Jag tänkte berätta lite om min arbetsdag. För er som inte vet så jobbar jag som Kundtjänstsäljare. Jag sitter med andra ord i telefon närapå 8 timmar per dag. Eller i alla fall 7, då jag sitter lite med administrativa ärenden också.

Jag brukar börja mina dagar med att lägga in min medhavda lunchlåda i kylen. Eftersom jag är en tvättäkta Svensson som samlar vuxenpoäng lagar jag nästintill alltid mat när jag kommer hem från jobbet. Naturligtvis ser jag till att det blir mat över till nästkommande dags lunch.

När lunchlådan parkerat sig i kylen brukar jag oftast ha lite tid att slå ihjäl innan det är dags att logga in i en sisådär 20 olika system. Man kan väl säga att man har blivit en fena på att memorera lösenord! Vid den här tiden brukar jag också oftast sippa på en av många, många, många koppar the och kaffe. Senast idag funderade jag på om det är möjligt att drunkna invärtes? Om man kan det så ligger jag helt klart i riskzonen. Det är inte det att någon av dem dryckerna smakar särskilt kulinariskt. Det är inte den goda smaken det handlar om! Det är stimulansen, den uppiggande effekten samt promenaden bort till kaffemaskinen som lockar.

Eftersom jag jobbar på en kundtjänst är jag inte ensam där jag sitter. Runt mig har jag ett femtontal kollegor i varierande åldrar. Varje dag man stiger in på kontoret är det ett lotteri när det gäller vilket humör dessa kollegor skall vara på. Det är som att slå på ett hjul liknande det som finns i Bingolotto. Man håller andan och hoppas på högvinst. I värsta fall slutar det illa. Likadant är det när det gäller kunderna.

Jag är inte alltid på jordens bästa humör själv. Men jag försöker. Positivt tänkande, inget gnäll! Man ska vara glad över att man har ett jobb med en fast inkomst. På sistone har mitt positiva tänkande faktiskt resulterat i att jag mår bättre. Jag är gladare.

En av mina kollegor är på smällen. Det är jätteroligt tycker jag. Nu har jag en ursäkt för att babbla kottar dagarna i ända! Det kan man ju inte göra med vem som helst. En annan av kollegorna tänker bara på smink och drinkar. Hon lever för övrigt ett liv närapå identiskt med det som tjejerna i Sex and The City gör. Det är karlar, drinkar, kläder och skvaller för hela slanten. Tror ni att jag klagar? Absolut inte! Det är underhållning på hög nivå. Vissa kollegor kan man driva med dagarna i ända. Det sköna är att dem fattar galoppen och är lika elaka tillbaka. För det är ju bara på skämt.

Driver man inte med någon kollega kan man alltid prata med en annan över msn. Det pratas snusk, fylleslag och galna upptåg. Varvat med lite goda råd och tips.

Den stora frågan är; Jobbar vi någonsin? Om vi gör. Vi jobbar stenhårt nästan varje dag. Vi kämpar och sliter och ger service som om varje kund vore en V.I.P. Det är detta som gör att jag älskar mitt jobb. Varje dag är som en sekvens i en film. Det är underhållning på hög nivå.

En helt vanlig dag på jobbet? Oh ja!

2 Comments

  1. Du kan inte ana hur kul det är att läsa det du skriver om. Du formulerar dig enormt bra, på ett sätt som tilltalar mig. Idag var just ett sådant inlägg. Ser redan fram emot nästa inlägg från dig.
    Kramar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *