Uncategorized

Det finns få saker….

… som provocerar mig mer än slitna fraser som “Det är kvinnans jobb att laga mat och städa”. Inte ens om det är menat som ett skämt riktat mot mig just för att jag är så lättprovocerad tycker jag att det är roligt. Jag och många andra kvinnor med mig arbetar 40 timmar i veckan eller mer. Hur stor lust har man då att sköta all markservice hemma?

Det värsta är att det här är inte ett skämt för många. Medan mannen sitter framför tv:n alternativt datorn eller är ute och roar sig på egen hand sliter kvinnan i sitt anletes svett hemma med att få familjelivet att gå ihop, trots att hon sliter som ett djur även på jobbet.

Självklart behöver det inte vara millimeterrättvisa, men att en gör det mesta och den andra parten inte gör mycket alls är inte acceptabelt. Det är också en annan sak om kvinnan är hemmafru och har som arbete att sköta just markservicen.

Men på det stora hela är det kvinnan som är hemmets projektledare och som ser till att vardagen går runt. Det är ingen hemlighet och det har också skrivits många böcker om just detta “fenomen”.

Och nej, jag är ingen militant feminist eller rödstrumpa, jag är bara för jämställdhet.

3 Comments

  1. Jag är helt enig. Jag har t.o.m anklagat Daniel för att han inte gör något här hemma, vilket faktiskt inte är sant, men ibland känns det bara som att det är en själv som sliter. Men när någon slänger ur sig den där frasen, kan jag också bli skogstokig. Det är något jag inte tolererar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *