Uncategorized

Det där med dyra barnkläder

När isac låg i magen lovade jag mig själv att aldrig bli en sån där mamma som bara köpte fina märkeskläder till mina barn. Det kändes onödigt då barn växer ur kläder i en sån faslig takt. Men med tiden kom jag att revidera min åsikt. Vi fick några plagg i julklapp till Isac från P.oP, som var jättefina. Han kunde ha dem hur länge som helst eftersom man kan vika upp och ner muddarna och de höll väldigt god kvalitet. Sen var det kört. Jag fastnade för andra fina klädmärken och fyndade på några barnloppisar. Hittade Villervallas hemsida, hittade märken som Molo och Katvig.

Jag gillar att det är så färgglatt! Det är unisex, fina mönster och fin design, väldigt ofta miljövänligt och med en god tanke bakom. Villervalla är ett sådant exempel. Man blir glad av färger! Och allt detta gör det värt för mig att handla. Det är också ett bra andrahandsvärde på kläderna.

Gamla bilder på Isac. Den jackan föll jag handlöst för!

7 Comments

 1. När dom är så små tycker jag det är onödigt att bara köpa dyra kläder, då dom växer ur dom så snabbt. Men ju äldre dom blir, desto mer kvalite behöver man ju på kläderna. Och spec på ytterkläder, då är det mer värt pengarna tycker jag. har inget från molo eller villervalla, men POP är vårat favoritmärke 🙂 Men att bara köpa RL och såna dyra kläder, när dom är spädbarn tycker jag är…onödigt som sagt 😉 Men det beror väl på vad man har för plånbok också;)

  Ja klart du får fråga:) Han åker dit mest för att sätta på vinterdäcken som vi har där. Och jag och fröken har andra planer för helgen, så vi kunde inte följa med denna gången. Inte mer komplicerat än så 😉

 2. Har man bara plånboken så visst. Jag kan tycka att det är bortkastade pengar när barnen är riktigt små. Håller med Melanie om att ju äldre dom blir desto mer kvalitet vill man väl ha och då speciellt på saker som ytterkläder och även skor. Po.P har bra kvalitet, dom andra märkenas kvalitet ifrågasätter jag dock. Känns mest som att många klär sina barn i dom märkena för att dom är “inne”. Ställer mig ofta fråga aom dom efterfrågan på dom kläderna verkligen speglar dess kvalitet och ingenting annat. Jag ska väl inte döma dom på förhand, har inte köpt något från Molo eller liknande.

  Alla får klä sina barn i vilka kläder och märken dom vill men det känns ibland som att man döms utifrån vilka kläder ens barn har. Samma sak vet man av egen erfarenhet att det blir i skolåldern och ibland även som vuxen.

 3. Tänkte som dig när det gällde svindyra märkeskläder till barn, men kan hålla med om att jag tänkt om, Men det gäller bara “märkeskläder” som verkligen vänder sig till barn och är gjorda för barn typ Pop och molo.. Fantastisk kvalite och storlekar som räcker länge!

  Däremot har vi fått ck och RL-kläder som inte hållit måttet alls.. tappar formen och färgen direkt! Trist!

 4. Jag är lite av både och =) Jag verkligen älskar att köpa kläder till lilleman och jag blandar. Blir en hel del från KappAhl, men även en del Villervalla, MeandI, PoP m.m. Sedan har han fått mycket RL, Levis, Tommy Hilfiger av syrran o hennes kille när dom varit utomlands och köpt billigt och dessa har faktiskt hållt måttet, är väl mer storlekarna som kan vara lite annorlunda.
  Jag skulle inte köpa bara märkeskläder och jag köper det inte för att det just är ett känt märke utan mer för att jag tycker kläderna är snygga och passar min lillprins 😀
  Kramen

 5. Jag har aldrig provat Ralph Lauren, Armani eller något annat sånt märke själv. Jag tänker på renodlade barnkläder :-). Jag blandar också en del och har fyndat mkt 2nd hand!

 6. Känner igen mig SÅ väl kan jag lova.Men jag har lärt mig allt eftersom att försöka blanda lite oxå.Billigt o dyrt!Det är bra! ; )
  Sen hade jag aldrig betalat typ 600 spänn för en piké ex,men märkena som nu nämner är ju toppen.
  O sen älskar jag Nova Star.Så mycket fint!
  stor kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge