Uncategorized

Babyboom i juli

Läste i tidningen, igår tror jag att det var, att det beräknas att födas rekordmånga barn på Östra sjukhuset och Mölndals sjukhus nu i juli. I artikeln står att det händer att patienter får ligga ute i korridorerna i värsta fall. Tänk om det blir samma överbeläggning när det är dags för mig? Hemska tanke. Jag vill inte ligga ute i någon korridor till allmän beskådning i det skedet.
Min önskan är att vara kvar på sjukhuset så kort tid som möjligt, och att Mikael får stanna kvar de nätter som jag stannar. Men det ska tydligen vara i stort sett omöjligt eftersom det är brist på plats för detta efter vad jag har hört. Det tycker jag känns mindre bra. Vi är ju en familj och jag vill honom där.

6 Comments

 1. Jag har bada ganger akt hem morgonen efter, tro mig, man vill bara hem fran sjukhuset sa snart som möjligt! Har du möjlighet, sa ak hem du med 🙂

  Och tro mig, när du väl är i det skedet av förlossningen att du är pa sjukhuset, sa skiter du fullständigt i om du ligger i en korridor, eller pa golvet pa toaletten eller var som helst 😉

  /Annika

 2. Vadå “de nätter som jag stannar”…? Det “normala” nu är att mamma och bebis skickas hem inom några timmar, inte sällan INNAN man har fått ordning på matandet osv!
  Det är inte klokt!!!
  Annars håller jag med Annika, du lär skita i om du så ligger på taket bara du har personalen där…!!! 😉
  //Tanten

 3. Jag är inte säker på att jag skiter i om jag ligger i korridoren eller inte, men det får tiden utvisa om det nu skulle bli så !

  Annars trodde jag inte att det var så “illa” att man blev hemskickad efter några timmar…

 4. Haller med Tanten, sa länge personalen är där sa skiter man i vilket, tro mig 🙂 Jag menar, när man föder barn har man ända ungefär ingen stolthet eller värdighet kvar i kroppen, och man skiter i allt annat 🙂

  Och ja, nu för tiden skickas man hem snabbt om man inte har nagra komplikationer. Läste ett förslag pa att man ska skicka hem ALLA “normala” mammor redan efter 4 timmar, helt vansinnigt. Aven om man bara vill hem, sa är 4 timmar ända liiiite för kort tid.

  /Annika

 5. Låter ju helt sjukt!! Hoppas det lugnar ner sig tills det är eran tur… och jag har flera kompisar som ansåg sig åka hem för tidigt efteråt för det är ändå skönt att få ta igen sig, alltid kunna ringa på klockan om det är nåt och ha full uppbackning på om amningen funkar eller hur det går… Så vi tänker nog försöka få stanna nån dag iaf… För jag kan ju ingenting *haha*

 6. Oj, 4 timmar?? Det har ju alltid varit 6 timmar man måste vara kvar innan bebisen blir utskriven..
  Själv har jag varit kvar 3 nätter första gången och 2 nätter andra gången efter att bebbarna anlänt.
  Första gången var det skönt att få vara kvar, M. fick åka hem sista natten och sova och jag grät floder. Men den natten slappnade jag av ordentligt och amning och allt kom igång.
  Nu andra gången ville jag inget annat än hem och jag fick kämpa för det kan jag säga, helst hade de velat ha kvar oss 1 dygn till.

  Men Viggo föddes ju nu för snart 3 månader sen och jag kan säga att vi var många som inte skickades hem för tidigt medan jag var där…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge