Funderingar

Att växa genom möten

Jag läser just nu en bok som jag tror att många av oss skulle må gott av att läsa. Den är skriven av Kay Pollak och heter Att växa genom möten. Han beskriver den själv som ett redskap som ska hjälpa oss att förbättra våra relationer med andra genom möten. Jag skulle själv vilja sammanfatta den genom att skriva att den handlar om hur vi genom att tänka i andra, mer positiva banor, får lättare att umgås med våra medmänniskor. Det handlar om att sluta irritera sig på andra och bli en lättare människa.

Kay skriver till exempel om ett väldigt intressant fenomen som kallas projektion. Han belyser det faktum att vi när vi själva mår dåligt över något överför detta på andra, vi lägger helt sonika ut vårt problem på andra. Vi slipper då ta tag i det som är jobbigt för oss och inbillar oss att det hela löser sig. Jag började fundera lite över det där och insåg att det är något som väldigt många gör väldigt ofta.
Boken handlar också om hur vi genom att skippa skitsnacket och istället börjar tala gott om andra skapar ett bättre socialt klimat och mår bättre som människor. Det ligger något i det där, helt klart.

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge