Uncategorized

Allergier – bara att gilla läget?

Allergier. För några år sen hade jag inga. Trodde inte heller att jag skulle få några. För två somrar sen började jag känna av lite pollenallergi, men det var inga extrema känningar, utan näsan rann lite och ögonen kliade.

Förra sommaren fyrdubblades besvären! Inte nog med att jag var konstant snuvig, det kliade som attan i halsen och gommen, ögonen var grusiga och jag hade stundtals svårt att andas. När sommaren var slut tänkte jag glatt att det äntligen skulle bli lite lättare att leva, men det blev det inte! Jag fortsatte att vara snorig, ögonen kliade ännu mer och i halsen kliade det konstant.

Kvalsterallergi. Hundallergi. Nickelallergi. Pollenallergi. Allergi mot clementiner. När det gäller clementiner är jag förvisso något osäker. Förr i tiden klarade jag av att äta dem, men inte mer än fyra, fem stycken. Efter det fick jag röda prickar på armarna. Den här vintern får jag nässelutslag bara efter att ha ätit en.

Det här med att ha nickelallergi är ett gissel ur skönhetssynpunkt. I stort sett alla mascaror innehåller nickel. Eftersom nickeln irriterar partiet runt ögonen blir ögonen fuktiga, och det gör att mascaran hamnar under ögonen. Jag har provat massor med sorter, ingenting fungerar. Jag har också provat vattenfast mascara, vilket var jättesnyggt, och gjorde att mascaran stannade på fransarna. Alla som har provat vattenfast mascara någon gång vet dock vilket jobb det är med att ta bort den. Man får slita i flera minuter. Inte heller bra. Dagens I-landsproblem, men ändå.

Frågan är; varifrån kommer alla allergier? Är det sprunget ur ett nedsatt immunförsvar som ett resultat av psykisk stress? Eller är det sprunget ur dålig ventilation på arbetsplatsen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *