Andra graviditeten

Advent

Återigen vaknade jag först av alla här hemma. Sitter i skenet av en adventsljusstake och riktigt myser. December månad är äntligen här. 24 dagar kvar till dopparedagen.

Jag fick mig ett riktigt ryck i torsdags och städade hela lägenheten. Jag satte även upp alla ljusstakar. Julstjärnan hjälpte Mikael mig att hänga upp när han kom hem på eftermiddagen. Igår var jag nere i källaren och hämtade upp lite adventspynt.

Igår vad det återigen dags för ett besök hos barnmorskan. Vi pratade lite om hur jag mår och sen togs det en massa prover. Blodtryck, järnvärde, blodsocker och vikt bland annat. Några rör fylldes även för vidare analys av blodgrupp bland annat. Att ställa sig på vågen var mindre kul. Jag har gått upp mer än vad man “ska” för den vecka jag är i, och precis när jag gick därifrån kändes det hemskt. Med Isac gick jag upp en hel del, och jag vill ogärna att det ska bli så den här gången. När jag väl kom till  jobbet hade jag fått lite distans till det hela. Det är inte så mycket jag kan göra åt det. Jag kan välja att fortsätt promenera som jag redan gör, och äta mindre godis och andra onyttigheter. Nu gick vi dock som sagt precis in i december månad, så det kan bli en utmaning precis just nu. Därmed inte sagt att man behöver trycka i sig hur mycket som helst varje dag.

Idag väntar vi besök. Det ser vi fram emot. Jag hoppas på en tur ner till centrum. Jag behöver en ljusstake till mitt nummerljus.

2 Comments

  1. precis, du kan inte göra så mycket åt vikten så försök att ignorera det så mycket som möjligt och njut av graviditeten istället 🙂
    Ha en jättebra helg så hörs vi av!!
    //Lorelai

  2. Salänge du mar bra (och bebis saklart!) sa tycker jag inte att du ska bekymra dig om vikten. Självklart är det inte “bra” om man smäller pa en 50 kilo, men det tror jag ju inte att du är i närheten av 😉 Salänge du rör dig, och mar bra i kroppen sa är allt bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge