Isac Oliver Trädgård

Det blev grönt över en natt

Jag vet inte hur många gånger de senaste veckorna, som jag kommit på mig själv med att gå runt och le. Le över att det äntligen är vår, äntligen är varmare, och att livet äntligen känns lättare på alla sätt och vis. Mindre kläder för barnen att ta sig på morgonen, mer utomhuslek och därmed även mindre skärmtid, bättre humör för mig, och även mer motivation till motion för mig. Jag är också generellt mycket gladare. Det var en tuff vinter för mig av olika anledningar. 

Jag går också runt och ler över hur vacker naturen börjar bli nu när det blir alltmer grönt ute. Knoppar som brister, gräset började växa över en natt, och fåglarna sjunger och kvittrar högt morgon och kväll. Barnen är märkbart piggare nu också, och mår gott av att vara ute och röra på sig mer. Ja, allt känns så fint just nu!

 

 

Vinbärsbusken.

 

Visst gör det ont när knoppar brister….

 

Spetspaprika och chili

Jag älskar, som jag redan bloggat om många gånger, att fixa i min trädgård. Igår morse när jag och Oliver var ute på en cykelpromenad, åkte vi förbi Olivers bästis som bor i samma område. De var då ute på sin framsida och planterade ut massor med chili och spetspaprika som de förkultiverat inne, och frågade om vi ville ha några plantor. Superkul. Jag har satt dem i större krukor, och håller på att adaptera dem för ett liv ute. Jag har dem ute om dagarna och inne på om nätterna, och har tänkt göra så några dagar till. Sen hoppas jag att de ska trivas och bära frukt ute på vår framsida. 

Det blev en fin helg, som jag helst inte vill ska ta slut än. Helgerna går för fort! Det blev ett glas rött ute på altanen i fredags, både trädgårdsfix och kalas för mitt kusinbarn igår, och idag var jag och Oliver och lekte med ovan nämnda vän till honom. Vi hann utöver det med mer fixande i trädgården. Det är en del att göra där nu, vilket inte gör mig något då  jag tycker att det är ren och skär avkoppling. På eftermiddagen åkte vi till barnens farmor och farfar för att hjälpa dem röja bort nedsågade träd. Vi stannade och åt middag där med. Tror både jag och barnen kommer att somna gott snart!

 

Spännande att se hur denna tar sig.

 

Fin!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *