Isac Oliver

Fin helg!

Nu är en grym helg till ända, men jag förlänger den genom att ta ut en semesterdag idag. Kände bara för att vara lite extra ledig med barnen efter en lång och tuff vinter. Helt rätt måndag att göra det må jag säga, med tanke på det fina vädret som varit i helgen, och att det ska bli 15 grader idag.

Åter till helgen. Det enda vi hade spikat i helgen var Olivers barnkalas igår, då en förskolekamrat till honom hade bjudit in till kalas. I lördags blev det en spontan promenad i skogen med makens syster och hund. Därefter brummade vi iväg till Jordnära och shoppade hur många liter jord, gödsel och lecakulor som helst. Ändå blev det för lite jord, precis som förra året! Köpte även två perenner, och lite annat smått och gott. Väl hemma fick jag finfin hjälp av Oliver med att fixa i ordning en av mina rabatter. På eftermiddagen grillade vi hos ovan nämnda svägerska med sambo. Så gott, och himla trevligt. Otroligt lyxigt att ha gångavstånd dit. 

 

Skogspromenad.

 

Blodmjöl, två perenner och en pensè.

 

Premiärgrill 

Igår blev det ännu bättre väder, och ännu varmare. Redan på morgonen gick jag i bara t-shirten ute. Det var dags att vårstäda altanen genom att tvätta av den från alger och annat smuts. Jag körde först med ättika, och sedan med Grumme. Blev bra resultat, trots att den var bra grön på vissa ställen. Vi ska byta ut den i sommar, så jag gjorde ingen grovtvätt denna gång. Jag och barnen fikade på gräsmattan uppe ovanför slänten också, och maken vårfixade sin motorcykel. Såklart åkte även alla utemöbler fram.

Efter Olivers kalas, som han ville cykla till, körde vi premiärgrillen för i år hos oss. Hamburgare, halloumi och diverse grönsaker låg på grillen. Vi satt dessutom ute och åt! Barnen ville väldigt gärna det. Man märker att de längtat efter vår och att få vara ute, för de var nästan vårystra igår, haha! Oliver var helt tokig när han var ute och cyklade. Han trampade på som bara den i nedförsbackarna, och körde som om det inte fanns en morgondag. Han ramlade till och med av cykeln på vägen hem från kalaset. Totalt orädd. 

Inatt har det regnat en skvätt eller två, så nu ser jag fram emot att få se buskar och träd bli sådär vackert ljusgröna snart.

 

 

Glada barn! Ännu gladare var de när vi grillade marshmallows efter maten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *