Graviditeten

1 av 4 träffar

Jag är helt slut idag. Hur trött som helst. Kom hem från föräldragruppen strax efter tio, slösurfade lite, och ramlade sedan i säng. Sov i två och en halv timme. Är fortfarande trött. Har i stort sett bara vilat hela dagen.

Föräldragruppen ja. Det är roligt att den äntligen har börjat. Kul att se vilka som ska ha barn ungefär samtidigt som en själv i närområdet. Eller närområde och närområde. I vår grupp är det par från många olika delar av Lerums kommun, och till och med ett från Olofstorp. Men det är kul i alla fall!
Självklart började dagens träff med den alltid lika obligatoriska presentationen! Men den gjordes lite annorlunda idag, vilket jag tackar för! Varje par fick rita upp en bild av sitt liv just nu, och sedan presentera den för de andra. Föga förvånande såg allas teckningar i stort sett likadana ut. Kombibil, hus, bebis. Några hade ritat flyttkartonger, många hade ritat en bild på Ikea. Med andra ord; alla är vi Svenssons som boar inför bebis ankomst.
Satt och funderade lite över allas åldrar. Inte för att det spelar någon roll, men alltid kul att spekulera i. Och jag om någon är ju ett levande exempel på att man aldrig ska döma en bok utefter omslaget. Men jag och Mikael gissar på att många är runt trettio. Vilket borde överensstämma med medelåldern för förstagångsföderskor. Jag ligger ju under genomsnittet där.
På den här träffen talade vi om vilka sjukhus som är närmast, om förberedelser och hur vi känner inför allt som har med förlossning och livet efteråt att göra. Tydligen tillhör vi i Lerum Borås lasarett, vilket jag faktiskt inte visste men borde anat med tanke på att de kan se min journal medan Östra och Mölndal inte kan detta. Vi nosade på smärtlindring och förlossningens alla faser. I stort sett allt som sades visste jag redan. Jag får skylla mig själv, eller tacka mig själv, för att jag är så bra på att sluka information, och för att jag har sådan tur med vem jag är tillsammans med och vem som skapat honom! Sen får vi också se hur jag kommer att föda, det ska bli intressant att få reda på. Snart så!

4 Comments

  1. Skönt att allt är bra med dig, och att blodtrygg är lugnt. Skönt för dig att slippa järntabletter, har själv ätit 3-dubbel dos sedan i våras. Jag hade bara 82 i blodvärde. Kram och var rädd om dig, Lena

  2. Hej..vadå? Så om man går på Mvc i Lerum får man inte/kan inte åka och föda på östra?? Jag går i Lerum men har betydligt mkt närmare till Östra än Borås…har ju inte lust att bli hemskickad från borås, för att det ”inte är dax riktig än”…./Mia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *