Foto och Grafisk design

Workshop – Studiofotografering

Det är så inspirerande att fotografera i studio! Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Helt underbart.

Igår var jag som sagt iväg på en workshop. Som ni väl har förstått vid det här laget så var temat Studiofotografering. Workshopen hölls ute i Scandinavian Photos lokaler och kursledare var John Hagby, en väldigt duktig och trevlig fotograf. Rolig är han också. Det är inte så dumt att vara medlem i en fotoklubb! Vi hade två arbetsstationer att arbeta med, en där vi skulle ta rena porträttfoton och en där vi skulle kunna leka lite mer. Vi fick lära oss lite om fysiken bakom studioblixtar, att man kan komma långt med tre blixtar och en reflexskärm samt att ljusmätaren är din bästa vän när du sätter ljuset i din studio.

Ett smakprov.

Jag var helt färdig när jag kom hem kvart över tio. Trött småbarnsmorsa. Jag ville inget hellre än att starta i gång Photoshop och sätta tänderna i fotona. Men valde att sova. Jag vet vad jag ska göra ikväll i alla fall. Nu är jag ännu mer sugen på att hyra studio inom en snar framtid!

4 Comments

 1. hej!
  Vad kul med studiofotografering!
  Jag har också fått prova på det nu. Har ju inget större fotointresse som du vet men vi har en studio i skolan för fotografering och filmande (man kan byta vita bakgrunden mot en greenscreen)så där har vi testat. Det var väldigt roligt faktiskt. Känner mig inte lika bortkommen med kameran nu :p

  Vi har haft en workshop i studiofotografi och en generell fotoworkshop där vi använde häftiga fancy kameror och fick prova oss fram med inställningarna :p

  kan du inte bygga en studio hemma bara? köpa sån där vit bakgrundspapper och tejpa tejpa tejpa upp den vid behov?:)

  Då har du ju en studio när du vill 🙂

  /Amina

 2. Det finns stativ som man kan hänga upp bakgrunder på, och även portabla bakgrunder ;-). Så visst skulle jag kunna bygga studio hemma. Men jag har nog ingen plats för alla blixtarna… Men när vi köper nästa bostad så finns det goda chanser =)

  Vad var det för fancy kameror ni använde?

 3. Åh vad roligt!
  Jag var där på någon fotokurs som man fick med i köpet när man köpte kameran där.Men jag fattade hälften…ha ha ha O så har jag inget tålamod för alla inställningar.
  jättefint foto!

 4. Hej!
  Kommer inte ihåg vad det var för kameror, var två olika märken iallafall och så fick vi prova på olika grejer. Använda softboxes, blixtkontrollsgrej (alltså du hör ju att jag fortfarande är noob) alltså en sån där man fäster på en kamera och en på en blixt som sen styr de andra blixtarna.

  Fått testa på att fota med olika inställningar också, typ nu fattar jag vad aperture betyder :p

  Vi har iallafall en studio vi alltid kan använda om man vill fota/öva mer, men jag är typ bara där om nån annan ska fota eller om jag ska vara med på bild av någon anledning :p

  /Amina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge