Uncategorized

Vila

Japp. Vila är vad jag ska göra. Ta det lugnt. Blodtrycket hade inte sjunkit igår, och därmed blev jag ordinerad vila nästa vecka. Inget jobb med andra ord. Så igår arbetade jag min sista dag på länge.

Men vila, hur gör man det?! Och inte bara vilar, hur gör man för att inte stressa upp sig över saker som måste göras? Igår fick jag lite panik över det på kvällskvisten om jag ska vara helt ärlig. Här hemma är det jag som är projektledaren. Allt jag ser är dammet i hörnen, högarna med kläder och tusen saker som måste göras. Det är jag som lagar all mat, jag som står för all planering. Jag förväntas vara den som tar tag i saker och ting, det vet jag. Även om jag ibland blir vansinnig över denna roll lyckas jag på något vis alltid falla tillbaka in i den. Och om jag nu ska vila, då måste jag verkligen vila känner jag. Inte stressa runt och fixa.
På tisdag ska jag tillbaka till barnmorskan och mäta trycket igen. Från och med nu kommer jag att få gå dit oftare för att de ska ha koll på mitt blodtryck. Allt för att kunna upptäcka om man har utvecklat havandeskapsförgiftning. Det känns skönt att jag inte alls har lång tid kvar. Om lillen skulle födas nu är han färdigbakad, om än kanske lite för smal. Idag går jag in i 36:e veckan nämligen!

3 Comments

  1. Om bara nagra dagar kommer du att klättra pa väggarna och ÖNSKA att det fanns mer damm att ta hand om, hihi.

    Detta later som värsta klichè, men trust me, jag talar av erfarenhet. Ga ut och ät en god middag med Mikael (det kommer att ta TID innan ni har ork/ lust och framför allt tid att göra det när bebisen är här. Ga pa bio tillsammans, ta langa varma bad (eller duschar, ni hade inte badkar va). Ga ut och fika, ja njut av att vara ensam. För när bebisen väl är här, sa kommer du emellanat att sakna den tiden det vara bara ni, eller bada du. Jag kommer knappt ihag sist jag kunde duscha ensam, eller lyxen att ga pa toaletten ensam, hehe.

    /Annika

  2. Hoppas att lite vila kan få trycket att sjunka!! Håller tummarna för det för jag vet hur svårt det är att vila och inte göra nånting, för jag är också den hemma som städar o fixar o grejar… Men försök ta hand om dig och gör sånt du mår bra av!!

  3. Annika: Tyvärr är jag ordinerad vila och bör inte göra så mkt sånt just nu.. Men förhoppningsvis sjunker trycket snart! Men tack för tipsen, låter som mysiga saker att göra…

    Fia: Tack! Jag ska läsa böcker och försöka ta det lilla lugna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge