Isac Oliver

Vagnen och allt däromkring

Det var ju det här med vagnen, ståbrädan och de skrotade planerna på syskonvagn.

Förra veckan fick vi hem ståbrädan. Isac älskar den. Så långt allt gott. Men den sitter inte så bra ihop med vagnen, trots att den rekommenderas av Crescent själva. Det mest irriterande är att ståbrädan låser bromsen när man svänger vagnen. Att man får gå lite vid sidan av vagnen för att inte gå in i själva ståbrädan är väl inte heller optimalt, men något jag kan leva med. Hade vi haft förskolan så nära som förut hade jag kunnat leva med allt detta. Men att gå med denna vagn och ståbräda under en lång stund flera gånger per vecka känns bara för bedrövligt!

Ligger mot bromsen när man svänger vagnen.

Vagnen då? Även vagnen börjar irritera mig. Sufletten åker ner hela tiden för att nämna en sak. Sammantaget känns det som världens projekt att ta Isac till förskolan framöver. Med anledning av det har jag börjat fundera lite…. Det finns tre alternativ: 1. Köpa en ny singelvagn som passar bättre med ståbrädan. Kanske med handbroms? 2. Köpa en (billig syskonvagn ändå.) 3. Acceptera att det får vara jobb med att gå till förskolan. 
Den här vagnen har vi tittat på och blivit fästa vid. Snygg är den inte, men väldigt praktisk! Den fälls ihop i en handvändning, tar lite plats i bilen och har stegslöst ryggstöd. Som det är nu tar vagnen upp nästan hela bagageutrymmet. Nackdelen som jag ser det är att vagnen bara är framåtvänd. Känns läskigt att ha en bebis framåtvänd. Annars är jag inne på någon av Teutonias vagnar. 
Input, någon? Jag är idel öra! Blir inte riktigt klok på allt detta.

4 Comments

  1. Jag har haft stabräda sen Alex var 2 ar, pa tre olika vagnar, och nej, det blir inte mycket bättre 🙂 Man vänjer sig helt enkelt, i början var mina fötter bla pa översidan för att jag slog i foten i brädan hela tiden.

    Vad gäller syskonvagn har jag aldrig ens tänkt tanek, tycker det känns bökigt. Och av dem jag känner är det ingen som har varit nöjd, utan mest har den äldre gatt brevid vagnen och resten av vagnen verkar mest vara överpackad med annat skit 🙂

    Har för övrigt en Teutonia i källaren. Bästa vagnen vi haft. Men sa kostar det ju ocksa 🙂

  2. Vi har ingen syskonvagn men fått låna en. Gud vad glad jag är över att jag inte köpte någon. Jag står ut med att gå vid sidan av o Jonathan satt illa i syskonvagnen o såg dåligt o ville ändå bara gå. Så den lämnar vi tillbaka. Är så himla kort period så det får jag leva med. Syskonvagn är knölig o bökig, tar ännu mera plats i bilen osv. Jonathan går mer o mer eller så cyklar han mest hela tiden 🙂 kramen Fialotta

  3. Köp en syskonvagn. Det är inte värt allt strul. Plus att det är väldigt skönt att kunna gå en ordentlig långpromenad med barnen även när de är lite större.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge