Uncategorized

Underliga säljtekniker

Kom precis hem från fotoklubbens månadsmöte. Vi drack glögg och hade blixtworkshops. Väldigt intressant. Kom att tänka på en lite rolig sak som hände mig förut, som säkert hade kunnat göra andra jätteirriterade.

Jag står i Nordstan och väntar på Kerstin. Har lite tid över och bestämmer mig för att gå in i en affär så länge. Passerar då ett gäng eventsäljare från Tele2. En av dem söker snabbt som attan kontakt med mig, och jag tänker “typiskt!”. Artig som jag är stannar jag, men det är inte bara av artighet ska jag villigt erkänna. Eftersom jag jobbar för största konkurrenten är det alltid lika kul att se hur de ska försöka sig på att sälja efter att man har informerat om denna “lilla” detalj.

För det första var han väldigt flirtig. Han stod till exempel och tog på mig nedanför axeln. Liksom puffade eller hur man nu ska säga. Nästan som en liten smekning. Ja, det låter jättetöntigt, men det är sant! För det andra var han extremt påstridig. Han är säkert van vid att kunna kollra bort kunderna och få dem att köpa vad som helst. Men jag som arbetar i branschen vet precis vad han är ute efter!

Han börjar med att fråga hur läget är, och hur gammal jag är? Innan jag hinner svara gissar han på 23. Varpå jag lite lugnt svarar att jag är 26. “Va?! Ja, du är välbevarad. Till och med äldre än mig! Så hur är läget då?” Då börjar jag känna att det hela börjar bli lite pinsamt och flikar snabbt in att jag arbetar för Telia och att jag har tjänstemobil. Här ser man att hans hjärna arbetar för högtryck, för han vill ju verkligen sälja! Så han frågar mig om jag är snål? Nej, svarar jag, det är jag inte. Så bra, replikerar han, då har du ju råd med ett till abonnemang för 39 kronor i månaden. Då börjar jag skratta och avböjer hans abonnemang. Medan jag börjar gå bort mot affären skriker han priser och försöker till varje pris ro sitt sälj i hamn.

Undrar om det ingår i Tele2’s säljutbildning att man ska flirta med kunderna? Kanske blir det mer sälj då?! Jag brukar tycka att det är ganska roligt att se hur de reagerar när jag säger var jag jobbar, så jag blir sällan irriterad på deras framfusighet, men jag kan förstå om andra blir det. Framförallt eftersom dessa säljare/informatörer finns precis överallt. Ibland vill man bara gå runt i sin egen värld alternativt tala ostört med sitt sällskap, och slippa bli störd precis överallt.

One comment

  1. Att dom inte ger sig. För ett par år sedan var det en kille som haffade mig från Telenor. Om jag inte missminner mig frågade han om jag skulle ut den kvällen och att vi kanske skulle ses ute då. Jag svarade snabbt med att jag skulle hem till min sambo!! ‘Desperat’ står nästan skrivet i pannan ibland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *