Uncategorized

Ska jag sluta läsa bloggar?

Jag älskar att läsa bloggar. Älskar att få in inblick i andras liv, och få ta del av andras tankar. En del av bloggarna känner jag, andra inte. Jag brukar ibland läsa vissa Metrobloggares inlägg, men det slutar ofta med att jag blir vansinnigt upprörd. Och det beror inte på bloggarna – utan på kommentatorerna!

För det första; den svenska jantelagen styr många. Hur bitter och avundsjuk får man bli? För det andra; många är rent av elaka när de kommenterar. Dessa illvilliga kommentatorer tar sig friheter som inte är av denna värld. De anser sig ha rätten att kommentera bloggarens ekonomi, förhållanden och mycket, mycket mer.

Om jag får en gåva av någon eller köper en dyr jacka, inte har någon rätt att kommentera det då. Det är min ensak och ingen annans hur jag hanterar min privata ekonomi. Det finns många unga mammor som bloggar och de blir överrösta av otrevliga kommentarer om hur de uppfostrar sina barn. Om man märker att någon missköter ett barn – givetvis ska man ingripa. Men det måste finnas gränser.

Jag har hittills haft tur, jag slipper sådana kommentarer. Aldrig att jag kommer ha en blogg på Metrobloggen. Jag tappar lusten att läsa bloggar. Jag blir för upprörd.

3 Comments

  1. Många tror att de kan gömma sig när de skriver på internet, synd bara att de är mer lättspårade via sin IP än om de skulle skicka fysiska hotbrev via posten. Ungar kommer alltid vara ungar, vi som äger bloggarna har iaf en trevlig liten funktion att editera/ta bort eller rapportera folk som skriver olämpliga saker. Se hur stöddiga de är när de får en polisanmälan emot sig, dömda blir de inte men de skiter nog i brallan.

    Sedan får vi som bloggare faktiskt tåla en del, man får passa sig för vad man skriver och framförallt HUR man skriver det.

    Men jag håller med dig, kommentarer på många bloggar är ofta väldigt fula. Jag säger bara: Karma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *