Uncategorized

Själva resan

Vi bestämde redan förra året att vi skulle åka till Italien i år. Det skulle bli som en sorts försenad bröllopsresa bland annat. Med på resan fast i annan bil var även Isacs farmor och farfar samt vänner till dem, som också var med på vårt bröllop och körde oss i sin Cadillac från kyrkan till festlokalen.

Mikael hade goda minnen från sin barndom då de ofta bilade ner till Italien och ville prova detsamma med oss. Jag hade aldrig bilat så långt innan så jag tänkte att det kunde vara kul att prova på. Många trodde vi var smått galna när vi över huvud taget övervägde att bila så långt med en tvååring men det gick över förväntan. Självklart fick han sina bryt ibland men inte på långa vägar så ofta som jag hade trott.

Vi bilade alltså ner till Lignano i Italien. Tråkigast var den första delen av Tyskland. Häftigast var Österrike med alla långa tunnlar och vackra alper. När vi stannade för att ta oss en bit mat inne i Italien, precis efter gränsen till Österrike var det som att gå in i en bastu. Vilken värme! Då kände man att man kommit ner till sydligare breddgrader.

Resan startade 04:00 på lördagens morgon. Jag tog första etappen till Helsingborg där vi tog färjan över till Helsingör. Farthållaren och jag är goda vänner.

Frukostpaus i Danmark. 

Alper!

Vi stannade och åt på Burger King igår på vägen hem. Jag beställde på tyska helt och hållet, lite sitter allt i trots att jag inte läst tyska sen i högstadiet.

Isac är glad över att slippa bilbarnstolen ett tag.

Vi tog in på sunkigaste hotellet igår kväll. Rummet stank gammal cigarettrök och sängarna var som britsar. Tvålen hade dock ett väldigt lustigt namn – Tricky Ricky.
I färjekö i Puttgarden. Isac ville gärna köra!
På färjan. 

One comment

  1. Ohhh, coolt och bila ner 🙂 Hur lång tid tar det?? Härliga bilder och vilken härlig bröllopsdags kväll ni fick ute 😀 Inte helt fel 😀 Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge