Foto och Grafisk design

Semester på Österlen

Här ser ni huset vi bodde i på två bilder. 
Då tänkte jag berätta lite om vår vecka i Löderup, några mil utanför Ystad. 
När vi kom på söndagen fick vi oss en smärre chock. Trädgården som hörde till huset såg ut som en hästhage där någon häst ännu inte ätit! Inne i huset hittade vi åtta stora svarta spindlar i diskhon, och varmvattnet luktade illa! Trötta efter en lång bilfärd ville vi nog helst vända hem igen. Det värsta av allt var när vi hittade råttgift i skåpet under diskhon, jag såg genast framför mig hur barnen hämtades i ambulans.
Dagen efter kom farmor för att tillbringa resten av tiden med oss, och då kändes det genast bättre. Vi hade redan börjat göra iordning trädgården lite, och gjorde oss av med råttgiftet. Några fler stora spindlar såg vi inte på hela veckan. 

Fika, avkoppling och strandhäng.
När allt lagt sig lät jag mig omslutas av all kultur som Österlen hade att erbjuda. Vi besökte en loppis, Ystad, stranden, ett café och ett kafferosteri/restaurang. De två sistnämnda ställena var helt fantastiska! På Kafferosteriet på Österlen åt vi varsin pizza gjord på surdeg och bakad i stenugn. På Olof Viktors, där vi fikade två gånger, åt vi helt grymma bakverk, och vi satt ute i deras stora trädgård båda gångerna. Jag såg trädgårdsmöbler jag skulle vilja ha i min framtida trädgård, tokinspirerande! Vi hade väldigt tur med vädret också.
Vi besökte också en bokloppis. Jag köpte gamla kokböcker, inredningsmagasin och en barnbok till Isac. Vi åt god mat, godis, drack vin och pratade om stort och smått, djupt och ytligt. Precis som det ska vara under semestern med andra ord! Och jag kom hem med idéer om hur jag vill inreda. Hoppas jag kan få mitt drömkök i framtiden.

Njuter av livets goda!

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge