Årskrönika Uncategorized

Sammanfattning av år 2015

Men wow, detta blev ju ett händelserikt år! Om förra året var ett mellanår, ja då var detta det definitivt inte! Jag älskar att skriva denna årskrönika. Det blir verkligen ett bokslut, och en chans att minnas tillbaka och reflektera över året som gått. Och när jag gör så i år, ja då slås jag över allt kul jag gjort! Allt fint och uppfriskande, allt inspirerande. Alla fina människor jag har i min närhet, och hur mycket roligt vi hittat på ihop!

Året har som jag redan nämnt bjudit på många dejter med mina vänner! Jag var på Mr Grey-filmen och drack bubbel hos Isabelle innan innan, och jag och Louise har gjort många roliga saker, bland annat shopping och brunch. Jag var iväg på en tjejhelg på Stenungsbaden med en hel hög supertrevliga och goa tjejer, bland annat Hanna och Emelie! Det har varit drinkar, middagar och mer shopping. Och såklart massor med roliga saker där barnen varit med, som till exempel besöket på Alfons Åberg-huset i början på året tillsammans med Jessica plus barn samt Jessicas syster.

IMG_1357.JPG

IMG_2186.JPG

IMG_3105.JPG

IMG_2808.JPG

I början på året vankades det möhippa för min kära kusin! Vi lurade iväg henne till Arken, där det blev ett underbart dygn med spa, god mat och massa prat! Minns det verkligen med värme, så välgörande för själen!

IMG_1241

Jag slog även på stort och började abonnera på ett webbhotell. Det blev bloggflytt, och portfolio-bygge.

I februari stundade det bröllop mellan kusin vitamin och hennes kärlek. Jag var deras bröllopsfotograf, och vi var även där som gäster.

IMG_6380_ls_sk

Senare i februari var det dags för Oliver att operera bort körteln bakom näsan. Det var en känslosam dag, men jag fick beröm av operationsteamet för mitt lugn. Låg över en natt på Borås sjukhus i samband med operationen.

I Mars lurade vi iväg Jessica. Stackaren fick släppa kontrollen totalt 😉 Det blev en rolig tjejhelg med brunch, studioinspelning, femkamp och slutligen en kväll och natt i en fin stuga i Smögen. Blivande bruden var nog bakis i tre dagar efteråt!

IMG_6988_mö IMG_7009_mö IMG_7131_mö IMG_7232_smögen

Jag och barnen firade påsken uppe på slätten medan maken jobbade extra. Vi blev som alltid kungligt bortskämda. Barnen fick flera olika påskägg, och god mat blev det också förstås!

IMG_7508_e IMG_7504_e IMG_7450_e IMG_7435_e IMG_7429_e

I april var jag bjuden på ett bloggevent  på Alfons Åbergs hus, värden var Jollyroom. Jag träffade Emma för första gången. Denna fina tjej är en av många jag träffat genom mitt bloggande, älskar att man kan träffa nya vänner på det viset 😀 Det var som alltid ett bra event, Isac lekte för fulla muggar, och efter eventet åt vi lunch med Emma och en till tjej i Slottskogen.

IMG_7814_j IMG_7786_j IMG_7775_j IMG_7760_j IMG_7756_j IMG_7748_j

Samma vecka som jag var på ett bloggevent var jag och Mikael bjudna på bröllopet mellan Jessica och Alexander. Jessica framförde ett solo tillägnat sin make i kyrkan, och då var nog inte ett öga torrt! Det blev sedan en sjutusan till fest på Sjölyckan i Tollered. Detta till ära bokade jag in mig och maken på Nääs fabrikers hotell. Perfekt att ha gångavstånd efter festen, och lyxigt med en natt på hotell.

IMG_7866_wendel IMG_7828_wendel IMG_7872_wendel

Isacs morfar bjöd under våren mig och Isac på en tur med Paddan när denna kom till Lerum. Trots blåst blev det en aktivitet över förväntan, det var väldigt mysigt! Vi fick lära oss massor om historiska Lerum och om Lerums djurliv.

IMG_8355_paddan IMG_8298_paddan IMG_8309_paddan

Vi fick ett ryck (igen!), och började kolla på hus. Vi tog kontakt med en mäklare, och påbörjade en försäljning av vår lägenhet.

Oliver fyllde 2 år, och detta firades med två kalas.

IMG_2047.JPG

IMG_2066.JPG

Vi firade midsommarafton med familjen Wendel. Vi började med ett besök på Liseberg, och åkte sedan till Gråbo och grillade.

DSC00725

Det blev även dags för semester. Vi sålde lägenheten, träffade Emma och Lucas i Jubileumsparken,  åt lunch hos Lorelai med familj, var i Danmark över dagen, badade i Aspen, bodde en natt på B&B på Österlen, åkte Paddan med barnens mormor och morfar, grillade i Floda… Listan kan göras lång! Senare under sommaren fick vi även finbesök av Anna, Christoffer och Saga! Det blev fika, tacosmiddag och ett söndagsbesök på Liseberg.

IMG_8583_lucas_j IMG_2543.JPG DSC_0035_ret IMG_2562.JPG IMG_8856_2 IMG_2672.JPG IMG_2692.JPG

Under sommaren fick jag förtroendet att fotografera ännu ett bröllop, denna gång mellan min vän Isabelle och hennes Daniel. Magiskt att fota i Botaniska, och blev otroligt fina foton! Bland annat på dessa nedan, som nu är inramade, och snart åter ska pryda någon av våra väggar.

collage_bokeh

Precis efter semestern köpte vi huset, och det var en glädjens dag! Jag och barnen passade på att äta glass innan vi var på visningen. Varm och solig dag.

Isac fyllde fem, och även detta firades med två kalas. Bland annat fick han en trampetraktor av sin farmor och farfar.

IMG_9117_landet IMG_9097_landet

Jag gjorde även under hösten ett gäng fotograferingar. Två bebisfotograferingar, och en porträttfotografering med Jennifer. Botaniska levererade ännu en gång!

IMG_9792 IMG_9705

IMG_9860 IMG_9981-2

IMG_3982.JPG

I oktober lämnade vi vår lägenhet och flyttade in tillfälligt i Floda. Hösten gick med facit i hand snabbt som attan och vips var det dags att fira jul igen! Vi fick tillträde till vårt hus, flyttade in och firade jul!

img_4119.jpeg

Året har förutom allt detta ovan också bjudit på många lekdejter med vänner plus barn. Isac och Oliver har fått hänga med på mycket roligt. Isac började leka själv med kompisar under hösten, känns som om han utvecklades enormt under sommaren.

Även på jobbet hände en del. Vi genomgick en kommunikationsutbildning, och gjorde under denna ett omfattande personlighetstest. Jag fick reda på att jag är en DI.

De som är starka i Dominans (”Höga D”) tycker om att agera för att uppnå de resultat de önskar. De som är starka i socialt inflytande (”Höga I”) söker kontakt med alla typer av människor och letar efter tillfällen att skapa entusiasm i sin omgivning.

Jag ser fram emot 2016 och vad detta år kan ha att erbjuda. Med tanke på det här årets många händelser blir jag inte förvånad om 2016 blir ett mellanår.  Vi kommer att få uppleva alla årets årstider i vårt hus, barnen ska ska skolas in på sin nya förskola, och Isac ska till hösten börja skolan. Jag hoppas att jag detta år kan ta ett kliv yrkesmässigt och få chansen till nya utmaningar. Jag ska fortsätta driva ett projekt tillsammans med ett par tjejer, och jag ska göra en gravidfotografering. Jag hoppas också på att få fotografera ett eller flera bröllop.

Jag skulle också vilja att 2016 blir året då jag satsar lite mer på mig själv och mitt välbefinnande. Att jag prioriterar att gå till frisören oftare, bokar in mig på en eller flera behandlingar, äter nyttigare, börjar träna lite mer och gör sådant som jag mår bra av. Att jag inte låter mig påverkas av sociala medie-hetsen och istället drar nytta av det som är fantastiskt med sociala medier. Jag vill sluta känna att jag måste jaga ’likes’ och följare, och istället utveckla mitt bloggande. Jag går gärna på fler bloggevents! Jag skulle också vilja komma iväg utomlands på semester, samt hitta på något roligt med bara min man.

 

2015 års: 

Bästa köp: Huset, utan tvekan! En dröm som gick i uppfyllelse.
Bästa dag: Dagen då vi åkte på exklusiv visning för huset, som vi samma dag skrev på papper för.
Prestation: Alla mina fotojobb! Jag har utvecklats enormt som fotograf det här året, och gjort många bra och roliga fotograferingar.
Underbaraste varelse: Min man, för att han står ut med mig! Jag är nog inte så lätt att leva med alla gånger!
Bakslag: I början på året fick jag gå på ett par intervjuer för nya roller jag ville ha internt. Gjorde bra intervjuer, men gick inte hela vägen. Det kändes otroligt jobbigt just då.
Saknad: Som alltid, Andreas. Kan ibland drabbas av enorm längtan, hade så gärna velat att du var en del av mitt liv. Både Isac och Oliver hade älskat att få åka med dig i lastbilen.
Tuffaste upplevelse: Olivers operation. Även om det var ett rutiningrepp var det tufft för mammahjärtat. Precis när Oliver somnat på operationsbordet och jag var på väg ut ur operationssalen kom tårarna.
Tack: Går till alla er som hjälpt oss, både familj och vänner! Med råd, flytthjälp, husrum, you name it!
Kärlek: Mina barn! Ni är verkligen meningen med livet. All den kärlek ni ger mig, så fin!

GOTT NYTT ÅR!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *