Årskrönika

Sammanfattning av 2013

Även 2013 kom att bli ett händelserikt år. Både på gott och ont får jag säga. Under första halvan av året blev det en hel del turer in till stan när jag var ledig på veckodagarna, samt att magen växte så det knakade. Jag var fast besluten om att inte ta reda på könet denna gång, så vi var allt bra nyfikna på vem som låg där inne och gottade sig.

Även Isac växte så det knakade, framförallt rent utvecklingsmässigt, vilket märktes främst med talet. Vilken liten babbelpelle vi har. Våren blev mest en väntan efter bebisen. Vi fixade med det som var kvar inför ankomsten. Det var inte så mycket dock, nästan alla Isacs saker fanns kvar.

Siste april packade jag ihop mina saker på jobbet, det var dags för mammaledighet. Jag passade på att gå till frisören, samt även vila inför vad som komma skulle. Efter en tid med förvärkar gick så vattnet sent på kvällen en måndag. Nästa dag kom vår andra son till världen, helt underbar var han! Vips så var man tvåbarnsmor.

Tyvärr minns jag även året som ett segt sådant med många bakslag. Det började med ett trist samtal i maj, Isacs förskola skulle stänga fick vi veta. Förskolan som låg så perfekt till. Istället fick vi välja mellan två andra förskolor, båda ungefär 25 minuter bort om man promenerar. Det kändes, och känns fortfarande, tråkigt. Även bilen blev ett bakslag detta år. Många kostsamma reparationer har det kommit att bli.

När augusti kom började Isac på nya förskolan. Ny förskola – nya barn – nya baciller. Alla baciller ville dessutom tyvärr gärna ta en svängom i min stackars kropp. Har inte varit så sjuk som denna höst sedan jag var barn, och knappt ens då. Mitt immunförsvar har varit nere på botten! Detta resulterade även i en ansiktsförlamning för min del. Det fick bli en ambulansfärd, starka mediciner, samt flaska för Oliver. Slutade amma tvärt, vilket några veckor senare resulterade i en mjölkstockning. Ännu mer feber, frossa och knasigt mående. Denna fick jag dock bukt på genom idogt arbete.

Slutligen valde även vår kyl/frys att braka ihop. Tack och hej.

Jag ser fram emot år 2014, men vill samtidigt gärna stoppa klockan. I vår ska Mikael ta över stafettpinnen här hemma, och jag går tillbaka i arbete. Jag längtar, men ändå inte. Det är dubbelt det där. Jag hoppas att nästa år ska bjuda på lugn och ro. Kanhända satsar jag mer på karriären. Vi har ingen resa inplanerad. Om jag får välja bilar vi istället till Italien 2015.

 Isac dricker festis på en av många luncher med mormor inne i stan.

Jag passade på att ta långledigt i februari. Helgen var fylld med roligheter. Bland annat ett besök i stan igen.

 Jag och Lorelai var på Baby&Barn-mässan.

Jag besökte i vanlig ordning alla barnmarknader jag kunde.

Mot våren kom magen att bli stor!

Lilla familjen, som snart skulle bli större.

 Besöken på BMM gick fint, jag gladdes åt att allt såg normalt ut. Inga skenande värden av något slag.


På valborgsmässoafton jobbade jag min sista dag på ett bra tag. Vi var allihopa långlediga, och valde att bland annat besöka Universeum. Även Ella & Robin var med. Det var ett lyckat besök!

 Den 21:e maj ville lilla Oliver titta ut. Jag hade haft känningar ett par dagar innan. När jag kom in till Östra och blev undersökt var jag helt öppen, så det var bara att tuta och köra! Fick lite lustgas som varken gjorde från eller till, hade gjort det värsta hemma med Mikael som stöd. 
Mycket bebismys blev det under sena våren.

I juni bodde vi i en mysig stuga utanför Falkenberg med barnens farmor. Vi besökte bland annat Ullared. Hade en toppenvecka, trots lite halvkasst väder emellanåt.

Isac på altanen till stugan.

Syskonmys under sommaren.

I juli åkte jag och barnen upp till deras mormor och morfar för att bli lite bortskämda medan pappa jobbade. Det kom att bli totalt tre sådana visiter under året. 

I augusti var det dags för Isac att premiåka attraktioner på Liseberg. Om han älskade det? Oh ja! Med oss var barnens farmor&farfar samt Ella&Robin.

Under hösten började vi gå på Familjecentralen med Jessica, Axel och Siri. Roligt för oss alla! 

Vi fick även säga hej då till lilla Maya i höstas. 

I september döptes Oliver. Vi passade även på att ha kalas för Isac samma dag.

Oliver växte så det knakade, och började bli väldigt intresserad av att ta sig runt. 

Jag fyllde 30, och fick en Moccamaster! Underbar kaffebryggare. Jag var i denna veva väldigt mycket sjuk, och det hela toppades med att jag fick åka in akut med ambulans till lasarettet. 

 Det började närma sig jul, och vi tog årets julkort på barnen. Det var en utmaning!

Så blev det jul i år också… Vi fick till ett pepparkaksbak. Bortsett från att jag blev bränd på armen så var det väldigt lyckat!
Jag blev fin i håret, och har dessutom blivit väldigt återställd efter min ansiktsförlamning. När den var som värst kunde jag inte röra en muskel på vänster sida av ansiktet. 
God jul! Vår fina julgran.


2013 års: 

Bästa köp: Basen till babyskyddet. Kan inte komma på så många inköp som betytt något detta år.
Bästa dag: Kan jag skriva något annat än 21:e maj?
Prestation: Förlossningen! Jag kämpade på bra.
Underbaraste varelse: Jag kan inte välja mellan mina barn såklart, så jag skriver båda. Isac och Oliver.
Bakslag: Ja, var ska jag börja?! Förskolestängningen, bilskrället, ansiktsförlamningen… Många bakslag detta år.
Saknad: Som alltid, min bror.
Tuffaste upplevelse: Förlossningen. Vilken dag! Vilken enormt häftig grej!
Tack: Går även detta år till våra föräldrar! Vad skulle vi göra utan er? Ni är helt fantastiska, och ställer upp på alla sätt och vis för oss.
Kärlek: Går till alla fina vänner som finns i mitt liv! Ingen nämnd, ingen glömd.

GOTT NYTT ÅR!

One comment

  1. Ja tänk vad mycket som kan hända under ett år!! Och vilka fina barn du har, jag ser fram emot 2014 och att få bli tvåbarnsmamma jag också <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *