Isac

Rumpan bar

Sjukstugan fortskrider. Isac har feber om nätterna men är vid ganska gott mod om dagarna. Den här mamman däremot… Mikael är helt övertygad om att jag fått influensan. Det har gått förvånansvärt bra att vara hemma med Isac trots mitt tillstånd. Det blir mycket mys framför tv:n. Jag brukar lägga dit mitt täcke, och så sitter vi och kramas och gosar. Man kan väl säga att aptiten är lite svajig också. Men Mikael köpte med sig lite chips hem förut så jag ska nog klara mig!

Isac utvecklas i raketfart just nu. För ett tag sen började han peka på saker, och detta har han utvecklat vidare. Numera pekar han när han vill något. Han pekar på vällingvärmaren när han vill ha välling, på skåpen i köket när han är hungrig eller sugen, och på sin jacka när han vill gå ut. Nu inatt vaknade han och var lite gnällig. Han pekade mot dörren och jag misstänkte att han kunde vara lite törstig, så jag frågade om han ville ha vatten. Då svarade han ja, och mycket riktigt var den vattenflaskan i köket som han ville åt. Häftigt! Han pekar på blöjan när han anser att den ska bytas också. Han härmar det mesta av det vi säger, och idag pekade han på något i köket och sa Ma. Antagligen så betyder det macka eller något i den stilen.

Isac börjar bli väldigt medveten om sin egen kropp också. Han har börjat dra ner sina byxor och sin blöja. Han vill gärna pilla innanför sin blöja, och är ofta sugen på att sitta på sin potta. Han har en Alfonsdocka som vi skrattade gott åt häromdagen, jag och Mikael. Jag hittade nämligen dockan liggande på mage på golvet, med tröjan uppdragen och byxorna neddragna. Där låg alltså stackars Alfons med rumpan bar. När jag visade dockan för Mikael bara gapskrattade han. Isac tyckte tydligen att Alfons rumpa, rygg och mage var mycket spännande. Söt-Isac!

One comment

  1. Jag undrar om det inte är så egentligen att det är NU, när han tar stora kliv, lär sig ord, visar vad han vill osv, som är den “roligaste” tiden!? Vilken grej liksom att få vara med när ett lite barn tar till sig ett språk, lär sig att visa vilka behov han har, vad han vill…
    Han är inte längre ett litet “paket” som man får gissa vad han vill utan han utvecklas hela tiden HÖRBART!
    Ha en toppenbra vecka/helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge