Okategoriserade

Regn och italiensk grammatik

Io, lei, voi, noi…

Här hos oss öser regnet ner, och det verkar bli regn hela dagen. Det blir en hemmadag med andra ord. Om barnen fortsätter håller sams, just nu spelar de tv-spel och är riktigt goda vänner, så ska jag ta mig an min garderob, städa vår ”utehall” samt fortsätta lära mig italienska. Minns inte om jag nämnt det, men jag kände så starkt att jag ville lära mig mer italienska när vi var i Lignano. Maken tipsade om en app, som jag laddade hem. Passar mig perfekt, den varvar alla inlärningsstilar och ger både bonus och positiv feedback. Smart, talar till striatum och belöningscentrat i hjärnan!

Jag har upptäckt att jag har mycket gratis sedan jag läste italienska på gymnasiet, och att det jag tycker är svårt är när jag själv ska prata. När jag läser förstår jag direkt, men att sedan själv formulera grammatiskt korrekta meningar… Svårt. Och – grammatiken i italienskan är svår, det minns jag att jag tyckte när jag läste det också. Jag tänker att jag ska försöka få tag i lite böcker också, som komplement till appen. Borde finnas på Tradera eller Blocket.

 

 

Yes!

 

Idag gick det galant!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *