Uncategorized

Planering, planering, planering!

Sitter och skummar igenom Försäkringskassan “trevliga” informationssidor och tror att jag blir lite klokare. Men en sak är säker. Detta kräver viss planering. Hur många dagar föräldrapenning ska jag ta ut per månad? Hur länge ska jag vara föräldraledig? Hur många dagar måste jag ta ut per månad för att få ekonomin att gå runt? Hur länge ska Mikael vara pappaledig?

Vi skulle vilja undvika att sätta vårt barn på dagis alltför tidigt, men det är också en fråga om pengar.
Sedan har jag faktiskt börjat dagdrömma lite om förlossningen också. Och ja, jag skriver drömma, för just nu längtar jag och känner ingen rädsla alls. Men man får ju inte glömma att det för mig är ett totalt okänt scenario. Det jag tänker lite smått kring är vad för sorts bedövning jag kan tänkas vilja ha, och vad jag vill packa med mig i den beryktade förlossningsväskan. Än så länge har jag kommit fram till att jag inte vill ha något mer än lustgas, och att jag vill ha med mig sköna kläder, egna hygienartiklar, god dricka, frukt, bröd, fina kläder till den lille och Mikaels portabla högtalare så att vi kan lyssna på skön musik om lusten finns där.
Medan jag sitter och skriver detta känner jag hur det fladdrar och buffar för fullt i magen. Älskade barn!

3 Comments

  1. Jag gissar att Du o Mikael kommer att få en liten pojke. Du skriver Lille och inte Lilla. Gissar jag helt tokigt? Kram från Lena.

  2. Lena: Nej, du har så rätt så!

    Angelica: Det finns alltid en viss risk med att ta bedövning, och just nu känner jag att lustgas räcker. Men vem vet, det kanske ändras. Men det är många som bara tagit lustgas och klarat det alldeles ypperligt 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *