Foto och Grafisk design Isac Oliver

Påsken 2015

Denna påsk har hittills innehållit massvis med mat, godis och sol!

Mikael gick in och jobbade övertid två dagar, så jag och barnen blev upphämtade av mormor och morfar tidigt på långfredagen. Efter att jag monterat in bilbarnstolar, och slängt in lite väskor och annat i bilen, åkte vi vidare ut till Hönö, och graven. Medan graven gjordes lite vårfin passade barnen på att springa av sig.

 

IMG_7342_e IMG_7355_e

 

 

Efter besöket på Hönö åkte vi vidare uppåt i landet, och hem till mormor och morfar där vi skulle stanna två nätter. Både barnen och jag somnade till i bilen. Kör man inte själv kan man ju stänga ögonen en stund :). Framme i Vedum handlade vi mat, och åkte hem för att äta lite. Oliver fick lite kex efter maten, och han mumsade glatt i sig. Killen älskar kex.

IMG_7365_e

 

Under tiden vi satt och åt var påskharen och sprang i trädgården ;). Detta till barnens stora glädje. Under hela helgen var påskharen hos oss i flera omgångar, så det finns gott om godis i vårt skafferi nu. Barnen behöver inte så mycket godis åt gången ju.

 

IMG_7376_e IMG_7394_e IMG_7418_e

IMG_7422_e

Vädret var fint hela helgen. Runt åtta grader och sol. Visserligen lite blåsigt, men satt man i lä var det riktigt varmt och gott. Och vad passade då bättre än en kall öl?!

 

IMG_7429_e

 

IMG_7435_e

På påskafton hade mormor öppet affären en stund, så jag passade på att handla lite, samt fotografera kläder. Morfar köpte gummistövlar till Isac att ha på förskolan. Isac valde blå med Spider man-tryck ;). Nej, mamman har inget att säga till om där längre! Jag fyndade ett par Converse, nöjd!

På kvällen kom påskharen igen, och vi fick besök. Barnens gammelfaster och gammelfarbror berättade också att de sett påskharen. Morfar lagade en gigantisk påskbuffé. Både kallt och varmt. Jag fick bland annat smaka på en rätt som heter Börek, en jugoslavisk rätt, som tydligen finns i olika varianter i många länder. Riktigt god, och jag fick med mig rester hem. Blir fin lunch imorgon. Oliver blev riktigt förtjust i gammelfarbror Hans, och blev jätteledsen när han åkte hem. Mig gav han blanka tusan i just då :).

 

IMG_7450_e IMG_7504_e IMG_7508_e IMG_7511_e

 

Mikael kom och hämtade oss idag vid lunch, och då tog vi oss en fika i solen. Vid ett åkte vi hemåt, men hann bara upp och lassa in mat i kyl och frys. Jag fick med mig tre stekar och rester från buffén hem, samt att jag köpte med mig en stor fin laxsida hem. Det känns som jag inte gjort annat än ätit hela helgen. Gott!

Att vi bara hann hem och vända igen beror på att vi nämligen var bjudna på middag i Floda idag, och det blev grillat. Otroligt gott, och även idag fick vi njuta en stund i solen. Barnen fick varsitt fint påskägg från Italien, ett gigantiskt chokladägg inpackat i fint prassligt papper. Godis finns nu för hela månaden som sagt ;). Grillat är gott, och ger verkligen vårkänsla. Och Isac hann leka en stund med barnen i huset bredvid.

Tack för en fin påsk!

One comment

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge