Foto och Grafisk design Isac

Paddan i Lerum

Vi har fått låna Paddan den här veckan, kul tycker både jag och Isac, som idag åkte med på en av åkturerna. En blåsig åktur ska tilläggas, men det blåste värst då båten stod förtöjd i Aspen. Sedan lugnade det faktiskt ner sig ganska mycket. Det var pappa/morfar, som i våras hade läst om denna attraktion, och gärna ville bjuda.

IMG_8291_paddan

 

IMG_8298_paddan

Anledningen till detta eminenta besök av Paddan är att det just nu pågår något som kallas för Växtrum i Lerum. Växtrum i Lerum är alltså ett evenemang, som ni kan läsa i nedan lånade rader från Växtrum i Lerums hemsida.

Växtrum är Lerums nya stora evenemang, en del i vår vision att bli Sveriges ledande miljökommun. Växtrums idé är att utveckla centrala platser och göra dem till inspirerande och engagerande växande rum. Ett arbete som leds av några av Sveriges absolut främsta trädgårdsdesigners tillsammans med arbetsgrupper som består av kommuninvånare.

Vi fick under båtfärden, som gick igenom hela centrala Lerum, reda på intressanta saker om såväl djurliv, som växtlighet och andra gamla historiska händelser utefter vägen. Vi fick även veta att det upprättats en helt ekologisk trädgård i centrala Lerum. Intressanta fakta! Isac var eld och lågor både innan och under färden. Det häftigaste var att åka under alla broar, och då i synnerhet de som var låga.

IMG_8309_paddan

IMG_8331_paddan

IMG_8343_paddan

 

Jag tycker det är jätteroligt när det händer något i kommunen, och hoppas att Paddan kommer tillbaka nästa år. Då ska Oliver få följa med också, och jag tror att han kommer att uppskatta färden han med om tillfälle bjuds!

 

IMG_8361_paddan IMG_8355_paddan

 

När vi hade åkt vår tur, ville Isac gärna se båten stående på den av broarna som ligger nära där vi bor. Så det fick han såklart göra. Där mötte vi även en social katt, som dels lät sig fotas, men även följde hos hela vägen hem 😀

 

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge