Oliver

Oliver 9 månader

Lilla Oliver!
Idag är det nio månader sen som Oliver kom till oss! Ettårsdagen närmar sig med stormsteg.
Oliver är fortfarande en väldigt nyfiken liten kille. Allt ska han pilla på, allra helst Isacs leksaker. Rätt som det är har han stuckit iväg in i något annat rum på upptäcksfärd. Han kryper, klättrar, går utmed möblerna, har stått själv ett par sekunder vid några tillfällen, och ställde sig upp av egen kraft igår sa Mikael. Med lite fusk dock, då han vilade någon kroppsdel mot Mikael eller hur det nu var. Kontentan – det går för fort! BVC-sköterskan kallar honom för en Bråttom-bebis. 
Han har även börjat säga mama, men det är han såklart inte medveten om. Även didi kommer ur hans mun. I övrigt är det fortfarande mest r-ljud och liknande han kommunicerar med, typ drrrr. Och leende samt kroppsspråk såklart! Han är för det mesta en glad bebis, men han vet vad han vill. Eller inte vill rättare sagt! Just nu står sova på dagen inte högt i kurs, vissa dagar blir det bara ett sovpass under dagen. Lite tidigt kan jag känna, men han är så jädrans envis så det går inte att få honom att somna om han inte vill själv. 

Längd och vikt kollade vi igår på BVC, då vi var tillbaka för ett nytt BOEL-test. Det blev tyvärr inget muntert besök. Dels hörde han inte den minsta klockan under testet, och dels hade han inte ökat i vikt, utan minskat 10 gram. BVC tyckte inte jag skulle börja noja, utan trodde att han var på väg ner på samma kurva som Isac låg vid tiden, två under den normala, samt att han är en rörlig bebis. Jag började dock direkt tänka på tråkigheter som celiaki. Vi ska kolla hur det ser ut vad gäller vikt och hörsel om en månad då vi har tid igen. Sköterskan trodde återigen  att han hör dåligt då han är snuvig. Jag ska försöka att inte oroa mig för mycket.

2 Comments

  1. Det är ju det man gör som mamma tyvärr, oroar sig! Men det är säkert inget som hon säger!! och så mycket som de rör sig är det inte konstigt att de inte händer så mycket med vikten! tror inte siri ökar så våldsamt mycket heller! Hur lång var han nu då?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge