Uncategorized

Ny bil?

Vi har bestämt oss för att byta bil. Dels vill vi ha en bil som inte drar så mycket, och dels är vi trötta på att vår bil haft så mycket fel sen vi köpte den. Diesel ska den gå på har vi tänkt. Den ska dessutom vara större i bland annat baksätet. Mikael har varit och tittat på lite bilar, och fastnat för en Skoda Octavia.

Dieseldrivna bilar drar väsentligt mycket mindre än vår V50, och jag är verkligen mån om att vi sänker våra kostnader för drivmedel framöver. Dels med tanke på föräldraledighet, men också med tanke på att  Mikael numera pendlar längre sträckor med bilen än förut. Nu till våren och sommaren kommer han dock ta sin motorcykel till jobbet, och då kan jag ha bilen här hemma.

I vissa avseenden tycker jag mycket om vår bil, och i vissa andra ogillar jag den. Den är härlig att köra, men har otroligt dålig sikt på många sätt och vis. Den är dessutom väldigt liten för att vara en kombi. Sen har jag alltid haft en förkärlek för Volvo. Förmodligen för att det är vad jag vuxit upp med.

Ett av de bästa minnena med vår bil är helt klart resan till Italien. Vår förra bil, 850:n, kommer vi alltid minnas för att mitt vatten gick i bilen.

Snart ett minne blott?

One comment

  1. skoda är en superbra bil iaf! Provkörde en diesel igår även om det förmodligen inte blir diesel för vår del. Tänkte ni köpa ny eller begagnad?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge